Külföld

2010.12.24. 15:37

Adót csalt a sajtómágnás?

Adócsalás gyanújával letartóztattak Macedóniában egy sajtómágnást, aki három független napilapot és egy televíziós csatornát tart kézben.

MTI

A rendőrség szóvivője pénteken megerősítette az előző éjjel foganatosított intézkedést Velija Ramkovszki és az A1 tévéadó 14 alkalmazottja ügyében. A hatóságok 24 másik személyt még keresnek - mondta, de egyéb részleteket nem közölt.
  
 Az adóhivatal szerint Ramkovszki a cégei bevételéből 16 millió eurót külföldi számláira utaltatott át, és ezzel megpróbált kibújni 4,12 millió euró adó kifizetése alól. A hatóságok novemberben indítottak vizsgálatot ellene, s akkor rövid időre leállt három független lapjának a kiadása és a tévéadó műsora.
   
Az uniós tagjelölt Macedóniában az A1-es adó a legfontosabb ellenzéki tévécsatorna. Szerinte a konzervatív kormány nyomást gyakorol rá rendszeres bírálatai miatt. Mladen Cadikovszki főszerkesztő kijelentette, hogy "a drámai helyzet" ellenére sem hagyják befolyásolni a működésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!