Külföld

2010.08.12. 13:56

Pokolgép robbant Kolumbia fővárosában

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant csütörtökön Kolumbia fővárosában, Bogotában egy nagy rádióadó, a Caracol épületénél; hat ember megsebesült, de halálos áldozatok nincsenek.

MTI

A szerkezet helyi idő szerint reggel fél hatkor lépett működésbe, és a lökéshullám betörte a környező épületek ablakait. "Arra ébredtem, hogy az ágyam tele van üvegszilánkokkal" - mondta egy lakó.
   
A rendőrség csapdától - egy másik pokolgéptől - tartva lezárta a környéket. A tettesek gyaníthatóan szélsőbaloldali gerillák vagy bűnözők lehetnek, de még azt sem tudni, ki ellen irányult a merénylet. A helyszínre látogató új kolumbiai elnök, Juan Manuel Santos az elődje szigorú terroristaellenes politikájának folytatását ígérte.
   
A csütörtöki volt az első komolyabb merénylet a dél-amerikai országban azóta, hogy Santost a múlt szombaton beiktatták a hivatalába. Első beszédében tárgyalásokat ajánlott a FARC gerillaszervezetnek, de csak azzal a feltétellel, hogy ha lemondanak a fegyverekről, az emberrablásokról és a kábítószer-csempészetről.
   
A Caracol Radio korábban már kapott fenyegetéseket, s a fő műsorvezetője a biztonsága érdekében külföldre menekült. Az adó a robbanás után is folytatta a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!