Külföld

2010.07.29. 12:25

Fogdába kerül az izraeli miniszterelnök fia

Tíz napra elzárják Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fiát, mert elkésett a katonai szolgálatból - tájékoztatott csütörtökön a Jediót Ahronót című izraeli napilap.

MTI

A 19 éves Jair Netanjahu egyik nap igazolatlanul nem jelent meg az előírt időben az egységénél, és felettesei többszöri próbálkozás ellenére sem tudták őt elérni. Néhány órával később a fiú ugyan előkerült, de parancsnoka a késésért panaszt emelt ellene.
   
"Egy olyan eset miatt ítélték el, amiért a többi katona is bíróság elé kerülne" - idézett egy katonai forrást az ítélettel kapcsolatban a napilap. A miniszterelnök fiának tehát nem kegyelmeztek, Jair kérésére azonban annyi könnyítést tettek, hogy az eredetileg kiszabott időnél két nappal kevesebbet kell rács mögött töltenie.
   
Jair - apjával ellentétben, aki egy elit harci egységben töltötte el a kötelező katonaéveket - az izraeli hadsereg szóvivőjének irodájában teljesít katonai szolgálatot.
   
A fiú hétfőn ünnepelte 19. születésnapját apja jelenlétében. Benjamin Netanjahut heves bírálat érte, amiért annak ellenére nem távozott az ünnepségről, hogy pár órával korábban hat izraeli katona életét vesztette Romániában egy helikopterszerencsétlenségben.
   
"Ilyen kritikus pillanatokban elvárható lenne egy kormányfőtől, hogy a válságos helyzet kezelését azonnal kézbe vegye" - áll a Maariv című újság csütörtöki számának egyik írásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!