Külföld

2010.06.21. 05:06

Robbanás egy kínai szénbányában, több tucat halott

Robbanás történt hétfőn egy kínai szénbányában, a detonációban 46 vájár életét vesztette - jelentette a kínai központi tévéállomás.

MTI

A robbanás az ország középső részén fekvő Pingtingsan (Pingdingshan) város bányájában történt, Honan (Henan) tartományban. A detonáció a bánya lőportárolójában következett be, oka egyelőre nem ismert.
   
Korábbi hírek arról szóltak, hogy legalább 58 bányász rekedt a tárnában a robbanás miatt, s hat embert sikerült a felszínre hozni. A helyi hatóságok azonban később közölték, hogy 46-an haltak meg a bányabalesetben, és 26 embert sikerült élve kimenteni a tárnából. A robbanáskor 72 bányász volt a vájatban.
   
Az elmúlt években ugrásszerűen javult a kínai bányaipari létesítmények biztonsága, de a halálos balesetek gyakoriságát illetően továbbra a kínai bányászok vannak messze a legkedvezőtlenebb helyzetben: tavaly több mint 2600-an haltak meg balesetekben és robbanásokban munka közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!