Külföld

2010.06.25. 18:06

11 lefejezett holttestre bukkantak

Kandahár, Kabul - Afganisztánban 11 összekötözött kezű, lefejezett holttestet találtak pénteken az egyik veszélyességéről hírhedt déli tartományban.

MTI

A hullákat Uruzgán tartományban egy mezőn találták meg, a gyilkosság - vallják a helyiek - a tálibok műve. Azért ölték meg őket, mert szerintük a kormánynak kémkedtek - mondta a tartományi rendőrfőnök helyettese. Az áldozatok a hazara törzs tagjai, a síita felekezethez tartoztak. A tálibok főként a pastu törzsből kerülnek ki, és szunniták.
   
A NATO egy pénteki bejelentés szerint két további katonát vesztett, s ezzel 82-re nőtt a júniusban elesettek száma. Az egyikük a keleti országrészben egy tálib támadásban halt meg, a másikkal pokolgép végzett délen.
   
A kilencedik éve folyó háborúban ez a még véget sem ért hónap járt eddig a legnagyobb külföldi veszteséggel. Az év egészére is borúsak a kilátások: január elseje óta a nemzetközi erők 302 tagja halt meg, ami arányosan kedvezőtlenebb a tavalyi, az eddigi legrosszabb év veszteséglistájánál. 2009-ben összesen 521 katonájuk esett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!