Külföld

2010.05.06. 14:36

Iráni kémcsoportot lepleztek le Kuvaitban

Iráni kémcsoportot lepleztek le Kuvaitban - közölték szaúdi és kuvaiti tisztviselők. Ez az első hivatalos megerősítése a műveletnek.

MTI

Najef bin Abdel-Aziz herceg, szaúdi belügyminiszter kijelentette, hogy Kuvaitnak sikerült felgöngyölítenie egy kémsejtet, amely az iráni Forradalmi Gárda megbízásából tevékenykedett.
   
Dzsabir al-Halid al-Dzsabir asz-Szabah kuvaiti belügyminiszter azt mondta, hogy országa igazságügyi hatóságai folytatják a nyomozást a gyanúsítottak ügyében.
   
A kijelentések szerdán késő este hangzottak el az Öböl-menti államok biztonsági főnökeinek találkozóját követően. Az ott elhangzottak jól mutatják, hogy a térségbeli arab országok egyre nagyobb aggodalmát az iráni kémtevékenység miatt.
   
A kuvaiti sajtó arról számolt be, hogy a rajtaütés során hét embert vettek őrizetbe. Az iráni külügyminiszter "alaptalan propagandának" minősítette a műveletről szóló jelentéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!