Külföld

2010.03.12. 13:10

Fotókkal! Tömeges karambolok Németországban

Több tömeges karambol is történt péntek reggel Bajorországban az éjszakai fagyban keletkezett tükörjég, valamint a hirtelen leereszkedett köd miatt.

MTI

A Stuttgartot Münchennel összekötő, A8-as autópályán Augsburgnál az első hírek szerint mintegy 30 teherautó és csaknem 100 személygépkocsi futott egymásba. A tömeges balesetben 25 személy sérült meg, de különösebben súlyos sérülés nem történt.
   
Az autópályát lezárták, s a tűzoltók megkezdték a roncsok elszállítását. Az anyagi kár állítólag megközelíti a 100 ezer eurót.

  
Hasonló tömeges baleset történt a rendkívüli időjárás miatt Alsó-Bajorországban is. Hermannsdorf közelében több mint 40 autó és 3 teherautó futott egymásba. A rendőrség közlése szerint legkevesebb 12 személy sérült meg, 6-an közülük súlyosan.
   
A hőmérő higanyszála az éjszaka folyamán szinte egész Németországban 0 fok alá süllyedt, és több tartományban hajnalban erős havazás kezdődött.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!