Külföld

2010.01.17. 08:25

Egy utas miatt kiürítették az egész terminált

Több órás fennakadást okozott a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik zsúfolt terminálján, hogy egy haiti származású utas a biztonsági előírásokat megsértve bement a személyzet számára fenntartott egyik bejáraton, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.

MTI/AP

New York város és New Jersey állam kikötői hatósága később közölte, hogy az illetőt törvénysértés gyanújával őrizetbe vették.
   
A hatóság szóvivője szerint a férfi New York Brooklyn nevű városrészében él. A pusztító erejű keddi haiti földrengés idején a karibi országban tartózkodott, onnan ismeretlen időpontban és körülmények között a szomszédos Dominikai Köztársaságba távozott, majd a floridai Orlandóba, onnan pedig New Yorkba repült.
   
A repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint az utas helyi idő szerint szombaton délután belépett az American Airlines légitáraság belföldi és külföldi járatait kiszolgáló terminálon az épület belsejébe vezető szolgálati bejáraton.
A repülőtér biztonsági szolgálata emiatt kiürítette a terminált, átvizsgálta az épületet, s az utasokat csak újabb biztonsági átvilágítás után engedte vissza.
   
Az ellenőrzés miatt több tucat járat késve indult el. Eközben az Egyesült Államok egyik legfontosabb repülőterének számító légikikötő többi része zavartalanul működött.
   
Január elején egy kínai diák okozott fennakadást Newark repülőterén azzal, hogy a biztonsági kordonon átlépve a beszállókapuig kísérte kedvesét - emiatt hat órára kiürítették a terminált.
A karácsony napján megkísérelt merénylet óta - amelyet az Amszterdamból Detroitba tartó járaton követtek el - szerte az Egyesült Államokban megerősítették a repülőtéri biztonsági intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!