Külföld

2010.01.06. 09:50

25 halálos áldozat! Tűz ütött ki egy kínai bányában

Huszonöt halálos áldozata van egy kínai szénbányában kedden történt tűzesetnek, és három bányász után még kutatnak a mentőalakulatok - közölte szerdán a kínai média.

zaol.hu

Az eset Hunan tartomány Hsziangtan (Xiangtan) városának szénbányájában történt. Korábban a hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy 27 bányász a mélyben rekedt. Szerdán tizenhat holttestre bukkantak a bányamentők 540 méteres mélységben.
   
Ezzel 25-re emelkedett a tűzeset halálos áldozatainak száma, három bányászt még keresnek - adta hírül a sajtó. Mivel a tüzet eloltották, és be tudták indítani a szellőzőrendszert, van esély arra, hogy találnak még túlélőket.
   
A tüzet az okozta, hogy égni kezdtek a föld alatti áramvezetékek. A tárnában ekkor 70 bányász dolgozott, 43-nak sikerült kimenekülnie.
   
A szénbányászatban Kínában halnak meg a legtöbben a világon. Tavaly több mint 3200 halálos áldozata volt a robbanásoknak, omlásoknak, áradásoknak a hivatalos adatok szerint, de civil szervezetek azt állítják, hogy a valóságban ennél sokkal több volt az áldozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!