Külföld

2009.11.26. 05:43

Feladta magát a véres leszámolás fő gyanúsítottja

Feladta magát csütörtökön a minapi Fülöp-szigeteki véres leszámolás fő gyanúsítottja, az államfő egyik szövetségesének, a helyi tartományi kormányzónak a fia - jelentették be hivatalosan.

zaol.hu

A szigetország egyik déli tartományában, a Mindanao szigeti Maguindanaóban hétfőn több tucatnyi embert túszul ejtettek és meggyilkoltak egy rivális klánok közötti leszámolásban. A hatóságok eddig 57 áldozat holttestét találták meg.
   
Feltehetőleg Maguindanao kormányzójának, Andal Ampatuannak azonos nevű fia - aki egyben Datu Unsay város polgármestere - áll a mészárlás hátterében. A hatóságok az ügyben vizsgálatot indítottak a városi rendőrség tagjai ellen is.
   
A hadseregtől és az áldozatok rokonaitól származó információk szerint a mészárlás célja az volt, hogy Ampatuan klánja megszabaduljon politikai ellenfeleitől a szigetországban májusban esedékes általános választások előtt.
   
A támadók kezére került többek között Maguindanao tartomány egy másik polgármesterének, Esmael Mangundadatunak a felesége, valamint több újságíró is. A polgármester arra készült, hogy jelöltesse magát a többségében muzulmánok lakta tartomány kormányzójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!