Külföld

2009.11.09. 11:41

Behívták a portugál keretbe a sérült Ronaldót

Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki pótselejtezőkre készülő keretébe a bokasérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldót. Az aranylabdás támadó spanyol klubja, a Real Madrid azonban felszólította a játékost, hogy ne tegyen eleget a behívásnak.

MTI/AP

A hétfői sajtóértesülések szerint a királyi gárda azt tervezi, hogy beperli a portugál szövetséget, és kártérítést követel, ha a nyáron átigazolási világrekordot jelentő 94 millió euróért megvásárolt portugál sztár sérülése súlyosabbá válik egy válogatott találkozón való szereplés miatt.
   
Queiroz viszont abban bízik, hogy a futballista legalább néhány perc erejéig bevethető lesz a bosnyákok elleni szombati és jövő szerdai összecsapáson.
   
A Marca című spanyol sportnapilap hétfői számában élesen kritizálta a mestert, és feltette a kérdést: "Hogy jön ahhoz Queiroz, hogy a világbajnoki részvételről döntő mérkőzésekre egy sánta futballistát is benevez?" A cikk szerzője szerint elképzelhető, hogy a szakember elégtételt szeretne venni a Realon, amiért 2004-ben, 10 hónap után távoznia kellett a madridi kispadról.
   
Ronaldo még szeptember végén sérült meg a francia Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, majd az október 10-i, portugál-magyar világbajnoki selejtezőn megpróbálkozott ugyan a játékkal, ám alig húsz perc után cserét kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!