Külföld

2009.10.18. 15:32

Borzalom: saját kasztrálását kérte egy nemi erőszakkal vádolt francia férfi

Párizs - Saját kasztrálását kérte egy fiú elleni nemi erőszakkal vádolt, korábban hasonló bűncselekményekért bebörtönzött francia férfi Nicolas Sarkozy elnökhöz intézett levelében, nyilvános vitát provokálva arról, hogyan büntessék a súlyos szexuális visszaélések elkövetőit.

zaol.hu

Franciaország komolyan mérlegeli, hogy kémiai kasztrációnak veti alá egyes súlyos szexuális bűncselekmények vétkeseit, de a fizikai kasztrálás, amelyért a vádlott folyamodott, tilos. Francis Evrard ugyanis levelében azt kérte a francia elnöktől, hogy műtéti úton távolítsák el heréit.

A férfit azzal vádolják, hogy 2007-ben elrabolt és megerőszakolt egy fiút, miután 18 évet töltött börtönben két másik fiú megerőszakolásáért. Az áldozat apja úgy véli, hogy a vádlott kérése szemfényvesztés, így próbál magának enyhébb ítéletet kieszközölni.

"Miért most, tíz nappal a tárgyalás előtt? Megtehette volna két éve, vagy még mielőtt egyáltalán elkövette volna ezeket a bűnöket" - mondta a megerőszakolt fiú apja a francia televízióban.

A kényszerű kémiai kasztrációról szóló vita a hónap elején újult fel Franciaországban, miután egy feltételezett visszaeső bűnöző megerőszakolt és meggyilkolt egy nőt.

Franciaország - több más európai országgal, köztük Svédországgal és Dániával együtt - engedélyezi gyógyszerek használatát olyan visszaeső erőszaktevők kóros nemi vágyainak csökkentésére, akik ebbe beleegyeznek.

Ezek is érdekelhetik