Külföld

2009.09.13. 16:58

Zavargások voltak Hamburgban - vízágyúval oszlatták a tömeget

Hamburg - Több száz baloldali anarchista részvételével a hétvégén Hamburgban zavargásokra került sor, amelyekben mintegy 40 rendőr és 20 randalírozó sérült meg, és 130 embert őrizetbe vettek.

zaol.hu

megpróbálták megakadályozni a szélsőjobboldali NPD párt (Német Nemzeti-demokrata Párt) tüntetését. 


Oszlatás

A legsúlyosabb összecsapásokra azonban vasárnapra virradó éjjel került sor, amikor a Schanzenviertelben, Hamburg egyik negyedében egy különben békésen zajló utcai ünnepség után mintegy 200 randalírozó kövekkel és üvegekkel támadott egy rendőrőrszobára, amelynek egyik ablakát közlekedési táblával törték be. Egy forgalmat irányító rendőrt hosszan üldöztek - számolt be a történtekről egy rendőrségi szóvivő.


Fotó: MTI/AP/Markus Scholz

 Több üzletben is kárt tettek, egy boltból személyi számítógépeket loptak el, egy jármű kigyulladt és autókerekeket lobbantottak lángra. A rendőrség hat vízágyúval próbálta meg feloszlatni a tömeget. 

Az "autonómok" szerint a zavargásokat a rendőrség provokálta ki kemény fellépésével. Christoph Ahlhaus Hamburg belügyi szenátora (kereszténydemokrata) erre azt válaszolta: "Annak, aki úgy érzi, hogy egy bevetésben lévő rendőr provokálja, problémája van a jogállammal."





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!