Külföld

2009.09.21. 17:57

Sokkoló fotók csontsovány modellekről - Ellenük (is) kampányolnak a londoni divathéten

London - Kampányt indított a csontsovány modellek ellen a londoni divathét. A program kezdeményezői szeretnék, ha az ipar túllépne a divatvilágban meghonosodott női ideálképen.

zaol.hu

A feltörekvő tervezőket bátorítani kell arra, hogy kollekcióik bemutatásakor többféle konfekcióméretre, alakra és életkorra legyenek figyelemmel. "Minden méret és minden bőrszín - pontosan erről szól a divat" - mondta Gordon Brown brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown. 

A kampányt életre hívók a kor modellekről alkotott képének társadalmi és egészségügyi következményeire is fel akarják hívni a figyelmet. A brit divatipar két éve új konfekcióméreteket alkotott, miután három manöken is halálra fogyasztotta magát. 



Hihetetlen, de igaz: brutálisan vékony modellek 
Fotó: flairinthecity.blogspot.com



A csontsoványra fogyott modellekről szóló vitának a brit Vogue magazinban nyáron megjelent főszerkesztői cikk adott újabb lökést. A vezető tervezők nyomására egyre több cérnavékony lány jelenik meg a fotózásokon, a modellek csak még soványabbak lettek - hangoztatta a divatlap vezetője, aki változást sürgetett. Mint kiderült, a Vogue is arra kényszerült, hogy komputertechnikák segítségével tegye teltebbé és egészségesebb kinézetűvé a lányokat.


Forrás: MTI/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!