Külföld

2009.09.01. 14:54

Eladja a Skype-ot az eBay

New York - Magánbefektetői csoportnak adja el a Skype internetes telefon szolgáltatót a jelenlegi tulajdonos eBay online aukciósház - írta kedden a New York Times.

zaol.hu

A napilap szerint a lehetséges vásárlók között szerepel az Andreessen Horowitz új tőkebefektetési vállalat, amelynek vezetője Marc Andreessen egykori Netscape társalapító.
    
Az ügylet részleteit és a szoftver jelenlegi értékét egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. John Donahoe, az eBay vezetője májusban mintegy kétmilliárd dollárra (382 milliárd forintra) becsülte a felhasználók közötti ingyenes kommunikációs lehetőséget biztosító Skype-ot.
    
Az eBay 2005-ben több mint 3 milliárd dollárért (573 milliárd forintért) vásárolta meg a telefonszoftvert, amely a felhasználók számát tekintve ekkortól számítva gyors növekedésnek indult.
    
A több mint 400 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Skype azonban nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket, s úgy látszik a tavalyi 551 millió dolláros (105 milliárd forintos) bevétel sem volt elegendő a ahhoz, hogy a részvénytársaság megtartsa a teljes bevételének 6 százalékát adó leányvállalatát.


Forrás: MTI/Reuters


Minden, ami DIGITÁLIS - barangoljon rovatunk cikkei között! Klikk IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!