Külföld

2009.09.30. 10:23

Durva halál: a tetőn alvók súlyától omlott rá egy bambuszépület a bent alvókra (fotóval)

Katmandu - Beomlott egy épület teteje a rajta alvó emberek súlyától szerdán Nepálban, és a balesetnek legkevesebb 24 halálos és 62 sérült áldozata van - közölték annak a keresztény templomnak a tisztségviselői, amelynél a baleset történt.

zaol.hu

A Katmandutól 400 kilométerrel délkeletre található Dharán városban egyhetes konferencia kezdődött hétfőn a szóban forgó templomban. A résztvevők egy csoportját a templomhoz kapcsolódó, bambuszból készült, bádogtetejű épületben szállásolták el, többen azonban annak tetején akarták tölteni az éjszakát a nagy meleg miatt. Súlyuk alatt a tető beomlott, és agyonnyomta azokat, akik lent aludtak.
    

Helyi lakosok szemlélik egy beomlott templom helyszínét a Katmandutól 400 kilométerre délkeletre található Dharán városban, Nepálban 2009. szeptember 30-án. Az épületben két nappal korábban kezdődött egyhetes konferencia. A résztvevőket a templomhoz kapcsolódó, bambuszból készült, bádogtetejű épületben szállásolták el, többen azonban annak tetején akarták tölteni az éjszakát a nagy meleg miatt. Súlyuk alatt a tető beomlott, és agyonnyomta azokat, akik lent aludtak. A balesetnek legalább 24 halálos áldozata és 62 sérültje van.
Fotó: MTI/EPA/SITA MADEMBA

A 24 halálos áldozat közül 17 nő és 4 gyerek. Egy indiai kivételével mindannyian nepáli állampolgárok voltak.
    
A konferenciára mintegy 1500 keresztény gyűlt össze a túlnyomó többségükben hinduk lakta, 27 milliós ország minden részéből.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!