Külföld

2009.09.16. 09:14

Az orosz gazdaságnak még évek kellenek a talpraálláshoz

Moszkva - Az orosz gazdaságban ugyan elkezdődött a lassú fellendülés, azonban nem valószínű, hogy 2012 előtt teljesen talpra tud állni.

zaol.hu


Legalábbis ezt mondta Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes szerdán az orosz parlamentben tett felszólalásában. Közölte, hogy bár a gazdaság fellendülőben van, a teljes kilábalás hosszúra nyúlhat.

A miniszter-helyettes óva intett azoktól az elhamarkodott kijelentésektől, miszerint a válságnak már vége. Mint mondta, a kormányban senki sincs ezen az állásponton.
Igor Suvalov augusztus végén úgy nyilatkozott: a gazdaság az "újjáélesztés" szakaszába került -, de a fejlődés még nem szilárd és nem is gyors, a krízis még jelen van, azt még le kell győzni.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök kedden azt mondta: jövőre a várt 1,6 százaléknál nagyobb mértékben erősödhet az orosz gazdaság. Egy évvel a válság kezdete után már a gazdaság élénkülésére utaló jelek tapasztalhatóak. Remények szerint 2010-ben kezdetét veszi a fokozatos gazdasági növekedés.
Az orosz nemzeti össztermék (GDP) a második negyedévben 10,9 százalékkal maradt el tavalyi második negyedévitől. Az első negyedévben a GDP 9,8 százalékkal csökkent éves szinten. 


Forrás: MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!