Külföld

2009.07.15. 15:57

Elrabolták és agyonlőtték az orosz emberi jogi szervezet aktivistanőjét

Moszkva - Megölték a Memorial orosz emberi jogi szervezet szerdán Csecsenföldön elrabolt aktivistáját, akinek holttestét a szomszédos Ingusföldön találták meg - értesült az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

zaol.hu

A Memorial egyik munkatársa szemtanúkra hivatkozva közölte az Interfax hírügynökséggel, hogy Natalja Esztyemirovát Groznijban többen betuszkolták egy autóba és elhajtottak vele.

A Csecsenfölddel nyugaton határos Ingusföld belügyminisztériuma később közölte, hogy az ingus főváros, Nazrany közelében fekvő Gazi-Jürt település mellett, egy erdős területen megtalálták egy nő holttestét, holmija közt Esztyemirova személyi irataival. Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a nőt agyonlőtték: egy lövés a fejét, egy másik a mellkasát érte.


A Memorial úgy véli, hogy a történtek hátterében a Moszkva-barát csecsen kormányzat fegyveres testületei húzódhatnak meg, mert Esztyemirova számukra "nagyon kellemetlen" témákkal foglalkozott.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!