Külföld

2009.05.14. 14:19

Malajziában megfojtottak egy magyar férfit

Kuala Lumpur - Gyilkosság áldozata lett a múlt héten Malajzia fővárosában a British Airways légitársaság egy magyar alkalmazottja - derült ki a Malay Mail című újság csütörtöki internetes kiadásából.

zaol.hu

A lap tájékoztatása szerint hétfőn elfogtak hét pakisztánit az ügyben, nyolcadik társukat még keresik.
    
A 26 éves férfit múlt kedden éjszaka találták meg Kuala Lumpurban, a belvárosi Novotel szálló huszadik emeletén lévő szobájában. Összekötözve feküdt az ágyában, megfojtották.
    
A rendőrség még vizsgálja a lehetséges indítékot, de abból indul ki, hogy nyereségvágyból követték el a bűncselekményt. Ezt támasztja alá az is, hogy megtalálták az áldozat hitelkártyáit a tetteseknél, akik mind a húszas éveikben járnak. Az egyikkel megpróbáltak pénzt leemelni az áldozat számlájáról, de nem sikerült nekik.
    
A Malay Mail értesülése szerint a magyar férfi interneten kapcsolatba lépett későbbi gyilkosaival; a pakisztániak egy állítólagos "szexuális vonatkozású" ajánlattal félrevezették.
    
A British Airways megerősítette az MTI-nek, hogy az elhunyt a cég alkalmazásában állt. Közlésük szerint a magyar fiatalember szabadságon volt, nem a légitársaság alkalmazottjaként utazott Malajziába.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!