Halálának 100. évfordulója alkalmából

2019.10.16. 07:00

Eötvös Lorándra emlékeztek a zalaegerszegi Zrínyi-gimnáziumban

Eötvös Loránd fizikusra, feltalálóra és politikusra emlékeztek kedden halálának 100. évfordulója alkalmából tudományos előadásokkal kísért rendezvényen a Zrínyi Miklós Gimnáziumban.

Hajdu Péter

Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A gimnázium a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének ifjúsági tagozata felkérésére csatlakozott az Eötvös-emlékévhez. Tegnapi rendezvényük egyúttal méltó része volt a gimnázium 125. jubileumi évének is. A tornacsarnokban megtartott programon 11. és 12. osztályos, a fizika és a matematika iránt érdeklődő tanulók vettek részt.

Fotó: Katona Tibor

A tudós életét és világhírű találmányát, az Eötvös-ingát is felidézték, amit a valóságban is meg lehetett szemlélni, mivel a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum a témáról szóló tablók mellett elhozta a birtokában levő torziós ingát.

Az emléknapot Janzsó Antal, a GTTSZ főtitkárhelyettese nyitotta meg, a résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. A tanulók a tudományról és a 21. század technológiáiról, a kutatói életpályáról és Eötvös Lorándról, a tudós tanárról hallottak elő­adásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában