Kosárlabda

2014.03.23. 17:30

ZTE NKK: bronzérem a kupában

Zalaegerszeg - A maga szempontjából kihozta a maximumot a női kosárlabda Magyar Kupa hétvégi, Székesfehérváron megrendezett nyolcas döntőjéből a ZTE NKK. A zalaiak három mérkőzésükből kettőt megnyertek, és a harmadik helyen végeztek a sorozatban.

Varga Andor

A ZTE a Cegléd péntek esti, magabiztos legyőzése után a címvédő Sopronnal találkozott a szombati elődöntőben, és a papírforma szerint 95-49-re kikapott tőle. Vasárnap délután pedig jött a bronzmeccs az MTK ellen, amely találkozót Gáll Tamás, a ZTE trénere saját szemszögükből világbajnoki döntőnek nevezte.

ZTE NKK- MTK 72-66

(26-27, 16-19,

17-12, 13-8)

300 néző. Jv.: Pálla, Benczur, Balog Gy.

ZTE: Török 5/3, Mányoky 7/3, Czukor 7/3, Varga 11, Horváth 8. Csere: Ivanovic 32/12, Darida 2, Fuisz -, Fritz -. Vezetőedző: Gáll Tamás.

MTK: Baksa 4/3, Orsó 8, Bagi 5, Svitlica 31/3, Medgyessy 11. Csere: Karakasevic 3, Cymmer 4, Reiner -, Vukov -. Vezetőedző: Stevan Cupic.

Kipontozódott: Varga a 30., Török a 34., Medgyessy a 39., Baksa a 40. percben.

Az első perctől kezdve hatalmas volt a küzdelem a pályán, a felek fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak, a 3-4 pontos előny is ritkaságszámba ment. Egyik csapat sem cserélt sokat, főleg Supic edző bízott nagyon a kezdő ötösében, a zalaiaknál viszont a kispadról érkezett valaki, aki nyerő embernek bizonyult: az egyenletesen jól teljesítő ZTE-ből kiemelkedett a szerb Ivanovic: az egész meccsen egyetlen dobást (egy büntetőt) hibázott el, amúgy dobott 4 hármast, 6 duplát, és nyolcszor a büntetővonalról is betalált. A mezőnyből a statisztikákat tekintve kiemelkedett még az egerszegi Horváth Zsófia, aki 15 lepattanót gyűjtött be.

Ezzel együtt a találkozó persze nem volt szüntelen diadalmenet zalai szempontból, az MTK például az eladott/szerzett labdák tekintetében sokkal jobban teljesített (17/4 zalai oldalon, 10/14 a másikon). A fővárosiak a 7. percben még 19-11-re is vezettek, de a második játékrészben már csak arra futotta részükről, hogy folyamatosan ott lihegtek a ZTE nyakán, és jó párszor kiegyenlítettek (34.: 60-60). A hajrához azonban a zalaiak érkeztek előnnyel, a fővárosiak részéről pedig nem jöttek be azok a triplák, amelyekkel esetleg még talpra állhatott volna a csapatuk.

Gáll Tamás: - Őszintén gratulálok a csapatomnak! Három nap alatt három meccset játszani, és ebből kettőt megnyerni a legtöbb amit remélhettünk. Nem kis tettet hajtottunk végre, ebben a felállásban óriási siker a Magyar Kupa harmadik helye. Ez igazi férfimunka volt, még akkor is, ha a csapat csupa nőkből áll.

A döntőben a Sopron 65-61-re  kikapott a PVSK ellen.

Smiljana Ivanovic a mezőny legjobbja volt az MK bronzmeccsen  Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!