Kosárlabda

2010.10.16. 08:29

Erő és nyugalom - Bencze Tamás szerint jó volt nézni a bajnok játékát

A férfi kosárlabda élvonalban a második forduló találkozóit rendezik a hétvégén. A bajnoki címvédő ZTE KK már tegnap este játszott, az élvonalba hosszú évek után visszatérő Szeged vendégeként.

Zalai Hírlap

 

Szeged: Rubin (17/3), Vida (4), Kiss (8/6), Dukic (12/3), McKenzie (17). Csere: Drahos (-), Tanács (17/3), Nyilas (-), Molnár (2). Edző: Fodor Péter.

ZTE: Williams (15/9), Vojvoda (13/3), Wilson (25/15), Kámán (17/9), Tóth Á. (10). Csere: Tóth G. (2), Gáspár (12/9), Kinter (-), Baki (3/3), Délity (-), Vertetics (-), Bödör (-). Edző: Völgyi Péter.

Bátran kezdte a meccset a hazai csapat, mely ezzel kezdeti vezetése (2. p.: 6-2) ellenére cseppet sem okozott meglepetést: a kék-fehérek tudták, hogy a Szeged egy átlagos újoncnál nagyobb játékerőt képvisel. És ha tudták, fel is készültek rá, s ha felkészültek, úrrá is lettek a helyzeten (5. p.: 10-10). A bajnok egy perccel később, Kámán triplája után vezetett először (11-13), majd a 13. percben volt már tíz pont is a ZTE előnye (20-30). Az itt beállt rövidzárlat (14. p.: 32-30) után Wilson zsinórban szerzett három kosara hozta rendbe a dolgokat.


Fordulás után lendületben maradt a vendégek fehér amerikaija, s a harmadik negyedben szórt 13 pontjával (közte három tripla) jelentős érdemeket szerzett a már döntő fölény kiharcolásában (30. p.: 54-75). Az utolsó tíz percben a vendégek már hódolhattak az élvezeteknek (a csereként épp beálló Baki újabb triplát szórt, Tóth G. zsákolt), a különbséget pedig még ilyen körülmények között is sikerült növelni (36. p.: 66-90).

A vártnál talán könyebben nyerte meg második idei bajnokiját a ZTE KK, s azon sem érdemes sokáig keseregni, hogy a szurkolók számára mindig - pláne idegenben - kedves száz dobott pontos határt végül nem sikerült elérni. (A hajrában a gyűrűbe két triplát is elsüllyesztő Gáspár tette az ügy érdekében a legtöbbet). A harmadik fordulóban, szerdán este hatkor idehaza, a Salgótarján ellen majd ez is megtörténhet.


Bencze Tamás, a szegedi női csapat ZTE-től „elszármazott” trénere így látta a helyszínen a tegnapi meccset: – A tavalyi magabiztosságot és nyugalmat láttam a Zetén, jó volt nézni a csapatot. Addig volt kicsit szoros, míg a külső dobások nem kezdtek bejönni, aztán valósággal szétzilálták a Szegedet. 


Kapcsolódó cikkünk:
Hárompontos-zuhatag a Tisza partján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!