Kosárlabda

2006.11.28. 03:29

Bíznak benne, hogy visszaér a légiós

Zalaegerszeg, Nagykanizsa (ka, va) - Élvonalbeli kosárlabdacsapataink közül a hét végén csak a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese örülhetett, a kanizsai Vadmacskák női csapata otthon vérzett el, s még pénteken a Zala Volán-ZTE idegenben kapott ki.

Zalai Hírlap

- Mindent átbeszéltünk Bell-lel, vasárnap hajnalban indult útnak, s várhatóan szerdán reggel landol Budapesten - mondta tegnapi érdeklődésünkre Bodrogi Csaba ügyvezető. - Az biztos, hogy szerda estére nem lesz kipihent, de mérlegelnünk kellett, mi a legjobb megoldás. Emberi szempontból, úgy érzem, el kellett engednünk, most abban bízunk, hogy nem jön közbe semmi váratlan fejlemény, és szerdára tényleg visszaérkezik hozzánk.

A Kanizsai Vadmacskák SE vezetése tegnap lapzárta után vitatta meg, hogy a Cegléd elleni vereség (74-77) után mi legyen kubai légiósaik sorsa. A napi munkában egyébként is nagy részt tesznek ki a megbeszélések: az egyesületnél edzőjelöltekkel is egyeztetnek.

A Vadmacskákat többféle poszton is irányító Gábor Erzsébet a csapattal kapcsolatban gyakran kéri számon a sajtón a pozitív hozzáállást. Ennek jegyében kerestük a kedvező jeleket a szombat esti vereségben. A meccsen bebizonyosodott: a kanizsaiak nem lógnak ki durván a hazai női kosárlabda élvonal mezőnyéből, az a 3 pont mínusz lehetett volna előny is a végső dudaszókor.

Ezeken túl azonban csak ott van a vereség, illetve ceglédi szempontból a győzelem, melyet egy kubai hölgynek, Castillo-nak köszönhetnek a vendégek. A szombati meccs pikantériája volt a kubai légiósok találkozója, közülük a ceglédi irányító legalább egy klasszissal kiemelkedett. Nagy kérdés persze, mire lett volna képes, ha erős ellenféllel találkozik. Hazai oldalon leginkább a rendkívül odaadóan küzdő Fekete Csillát állították elé, ám nincs a világon elszántság, amely pótolni tudna testsúlyban, magasságban, illetve életkorban mérhető különbséget, ami ebben a játékban meghatározó - ezt jól láthatták a nézők szombaton. A hazai tréner ugyan nem értett egyet a felvetéssel, de a lelátóról úgy tűnt: volt játékos a csapatban, aki nagyobb eséllyel vehette volna fel a versenyt a kubaival. Pedig, még tíz perc sem kellett hozzá, hogy a végül 42 pontig jutó Castillo neve mellett máris három személyi hiba álljon. A hazaiak súlyos kritikája is, hogy a nagy ellenfél végig a pályán maradhatott, különösen, mert jele sem volt annak, hogy a kanizsaiak felismervén a nagy lehetőséget igyekeztek volna újabb faultra kényszeríteni.

De zárásként még valami jó: a BEAC továbbra is a Kanizsa mögött van a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!