Kosárlabda

2014.12.12. 22:04

ZTE NKK: erős ellenfél jön szombaton

Zalaegerszeg - A nőknél a ZTE NKK a PEAC-Pécset (16.30) fogadja.

Varga Andor

Gáll Tamás együttese a 8. fordulóban veszélyes és nehéz ellenfelet fogad, mely idén eddig mindhárom idegenbeli fellépése alkalmával (a PINKK, a Szekszárd, valamint az MTK ellen) győzni tudott. Ráadásul a sportági szövetség honlapjának statisztikái szerint kiváló játékosai vannak: az amerikai Destiny Williams vezeti a támadólepattanók listáját (meccsenkénti átlag: 4,7), a szerb Tina Jovanovic a védő- (6,8), valamint az összes lepattanó (9,4) gyűjtése tekintetében is a második legjobb, blokkok terén (2) pedig mindenkit megelőz a bajnokságban. És akkor az ausztrál Natalie Anne Hurst még nem is került szóba: nála (6,2) több gólpasszt egyetlen játékos osztott ki eddig a szezonban.

Nagy Dóra (ZTE NKK) „galoppozik" diósgyőriek közt

Közben a különböző ranglisták dobogói közül egyet ural a ZTE NKK: szerzett labdák tekintetében Nagy Dóra (3,1) a legjobb, közvetlenül Varga Zsófia (2,8) előtt.

– Erős ellenféllel találkozunk, melynek az ereje légiósaiban rejlik – fogalmazott Gáll Tamás, az egerszegiek vezetőedzője. – Ráadásul közülük nem egy honosított, ami növeli a variációs lehetőségeket. Mi viszont felkészültünk, és várjuk a meccset, már csak azért is, mert 2014-ben most lépünk pályára utoljára. Jó hangulatú mérkőzésre számítok, melyen szeretnénk egy jót kosarazni. És meglátjuk, mi jön ki belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!