Kosárlabda

2014.06.15. 17:55

Szerb siker a kosarasok B33-as tornáján

Zalaegerszeg - A közelmúltban lezajlott világbajnokságon ezüstérmes szerb Give us Money csapat nyerte meg szombaton a B33 kosárlabda tornát.

Varga Andor

A rendes kosárlabda és a streetball ötvözeteként létrejött, rohamléptekkel fejlődő új sportág magyar bajnoki döntőjét kettőből másodszor is Zalaegerszegen rendezték meg. A viadalon az elit kategóriában a korábbi három viadal győztesei léptek pályára, horvát, szerb, szlovák és bonyák, valamint két helyi gárda társaságában.

Hoffman Balázs (balról, Bite Riders) küzd egy szerb ellenféllel (Fotó: Pezzetta Umberto)

 

Utóbbiak, a Ricsilla (Mészáros Richárd, Becze Barnabás, Tóth Péter, Vertetics Ádám) és a Bite Riders (Koma Dániel, Hoffman Balázs, Koma Krisztián, Puszta Dávid) a 16 tagú mezőnyben a csoportmeccsek során egyaránt bekerült a legjobb 8 közé, a negyeddöntőben azonban mindkettő elvérzett. Ettől függetlenül a torna két legjobb magyar csapataként később a különdíjért döntőt vívtak egymással, és ezt a Ricsilla 16-14-re nyerte.

Az elit kategória győztese 1000 euró pénzdíjat vehetett át, és indulhat a sportág prágai kontinentális versenyén. Értékes díjak találtak gazdára a vártnál vékonyabb (15 induló) amatőr mezőnyben, és például a büntetődobó versenyben is. Utóbbit az egyaránt helyi Dömötör Dorina, illetve Sóska Zoltán nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!