Kosárlabda

2014.04.23. 14:35

Újra lesz utcai kosárlabdafesztivál

Zalaegerszeg - Ismét kosárlabdafesztiválra hívják a sportág kedvelőit a szervezők, hiszen május 4-én Zalaegerszegen, ezúttal új helyszínen rendezik meg a DecathlonBall 2014 Utcai Kosárlabdafesztivált.

Kerkai Attila

Talán jobban megszokottak az ilyen utcai kosárlabda-tornák a nyáron, de mint Jóna István, a viadal egyik szervezője elárulta, van némi tudatosság is abban, hogy már most sor kerüljön erre a viadalra. Ami a klasszikus streetball szabályai szerint zajlik majd három plusz egy fős csapatokkal, csupán annyi kikötés van, hogy egy csapatban egy NB-s játékos szerepelhet. Alapvetően ugyanis amatőr és szabadidős sportolóknak találták ki ezt a tornát, amit nem először rendeznek meg a zalai megyszékhelyen, ám eddig a névadó áruház parkolójában gyűltek össze a sportág kedvelői, ezúttal viszont a Jégcsarnok előtti parkolóban állítják fel a palánkokat. természetesen Jóna István magyarázattal is szolgált erre vonatkozóan.

Legutóbb is népes mezőny jött össze a Decathlon utcai kosárfesztiválra, s most is ezt remélik (Fotó: Pezzetta Umberto)

 

- Két éve rendeztük meg utoljára a Decathlon utcai kosárlabda fesztivált, tavaly a szervezőcsapat nem állt össze idejében, most viszont időben megtörténtek az előkészületek - mondta a rendezők nevében is Jóna István, aki mellett Csizmadia László a másik motorja a rendezvénynek sok más segítővel együtt. - Ekkor rendezik meg a Mangalica Fesztivált és már tavaly is szerették volna, ha egy időben találkozik a két esemény egymással. Az idén ennek nincs akadálya, ráadásul júniusban a tavalyihoz hasonlóan ugyancsak Egerszegen rendezik meg a B33-as sorozat döntőjét, így jobb is, hogy időben távolabb kerültünk egymástól.

Ami nagyon fontos, hogy május 2-ig várják a nevezéseket és ezúttal csak a névadó áruház információs pultjánál lehet előzetesen nevezni. A szervezők 40-50 csapat jelentkezésére számítanak, a gyerek korcsoporttól kezdve a nyílt kategóriáig bezárólag. Összesen négyben hirdetnek győztest, de lesz büntetődobó verseny is a Zala pláza parkolójában.

- Szerencsére rengeteg ajándékot oszthatunk majd ki a felajánlások jóvoltából és hangulatos viadalra számítunk, melynek alaphangulatát a szomszédos fesztivál adja majd meg - tette még hozzá az előbbiekhez Jóna István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!