Kosárlabda

2014.01.11. 15:34

Nyugalomra is szükség lesz

Kissé álmosan kezdődött a hét, de aztán a közepén a ZTE KK kosarasainál döntésre szánták el magukat és eredménytelenségre hivatkozva felmentették a munkavégzés alól Völgyi Péter szakmai igazgatót.

Kerkai Attila

A kérdés az, jól tették-e, ám erre majd csak az idő adja meg a választ.

Ami tény, hogy valóban gyenge szériába került a csapat, aminek persze okai is vannak. A kulcsjátékosok gyengébb formája, és  az addig kiválóan teljesítő kanadai légiós sérülése ebben a formában „összeadódott", s bár nem törvényszerű, de bekövetkezett, ami ilyenkor a legrosszabb: semmi sem jött össze. A ZTE KK együttesét ugyanis nem verték agyon az ellenfelek, sőt számos mérkőzésen balszerencsés vereséget szenvedett Völgyi Péter együttese. A klub vezetése most érezte úgy, hogy lépni kell, s az edzőváltásban látta a megoldást. Azért,  hogy reményeik szerint eredményesebb legyen a csapat, bár fájdalmasnak nevezte Podlovics Péter ügyvezető is a mostani döntésüket.

Völgyi Péter és az együttes  tagjai között (mi legalábbis csak ilyen véleményekkel kaptunk  az érintettektől) ugyanis megvolt az összhang, közösen próbálták megoldani a problémákat. Idő nem maradt rá, így  az új edzőnek lesz a feladata, hogy pozitív irányt vegyen végre a csapat eredményessége. A váltás után persze azonnal megindult a találgatás, vajon ki veszi át az irányítást. Úgy tűnik, hogy külföldi edző érkezik, s várhatóan napokon belül kinevezik az új szakembert. A szurkolók pedig az elhangzott vélemények szerint csak bízni tudnak abban, hogy jó választás lesz, ha már Völgyi Péternek mennie kellett... A távozó szakvezető iránti szimpátia  ugyanis  továbbra is él, hiszen a távozó szakvezető nevéhez sikerek párosulnak a ZTE KK életében, aminek a drukkerek hangot  adtak a különböző fórumokon, persze olyat is olvasni lehetett,  aki helyeselte a váltást.

De mindegy is, ez már a múlt, s remélhetőleg mostantól jobb idők jönnek  a zalai klubnál.  Rendezni kell a sorokat, méghozzá gyorsan, s erre sem lesz sok idő. Egy nagyon jó  sorozattal még vissza lehet hozni a reményt, hogy a kék-fehérek versenyben legyenek a középszakaszban a play off-ba kerülésért. Mert továbbra is ez a cél, viszont az is biztos, hogy  a  remélt  eredményeshez most a legfontosabb, hogy nyugalom is párosuljon az egerszegi kosarasoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!