Kosárlabda

2012.01.05. 05:29

Perine távozhat, ha megfelelő helyettest találnak

A múlt hét óta tartó megy vagy marad huzavona tulajdonképpen a várt eredményt hozta: a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasainál marad a Kis Attila-Patonay Imre edzőpáros, azonban a légióskontingenshez hozzányúlnak - derült ki a klub szerdai tájékoztatásából.

Kerkai Attila

A tegnapi bejelentés gyakorlatilag arról szól, hogy egyelőre marad Kis Attila és Patonay Imre a csapat élén, valamint az irányító posztra új játékost keresnek, s elköszönnek az amerikai Bryquis Perine-től. Ami tény, hogy Kern Lajos az edzőváltás lehetőségét a jövőben sem zárja ki, de rögzítsük azt is, hogy mindez egy utolsó helyezett csapatnál - legyen az bármely sportágban, bármely országban és osztályban - gyakorlatilag állandó opció a világon...

A kérdés mostantól csupán az: hogyan készül így fel a csapat, például a soron következő, Sopron elleni találkozóra? Kis Attilát megkérdeztük, aki érthető, hogy csak szűkszavúan nyiltkozott:

- Dolgozunk tovább, mint eddig és maximális erőbedobással azon leszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból Sopronban. A játékosok fejébe viszont én sem látok bele, mert biztos, hogy zavart okozott számukra is az, ami körülöttünk történt az elmúlt napokban.


Kern Lajost szintén megkerestük, ő azzal kezdte: a tegnapi nap során a klub honlapján történt kommunikációs hiba miatt nem volt egyértelmű, hogy a légiósposzton milyen változást szeretnének, ám ezt később egyértelműsítették.

- Jelenleg ezt a döntést hoztuk, és azt várom a csapattól, hogy olyan mentalitással kezdje a mérkőzést Sopronban, mint ahogy számos alkalommal befejezte eddigi több találkozóján, mert csak akkor lehet esély egy jó eredményre. A harcosság elengedhetetlen. Az edzőkkel hosszas tárgyalás után abban maradtunk, hogy Perine helyett megpróbálunk új játékost hozni. Vannak kiszemeltjeink, a menedzsereken múlik, hogy mikor sikerülhet új játékost igazolni - mondta el érdeklődésünkre Kern Lajos.

HIGGADTSÁG ÉS NYUGALOM KELL

A történet egyelőre ennyi, de most végre jó lenne már egy kis nyugalmat is tudni a csapat körül... Persze érdekes lehet, hogy kiket kerestek meg, azonban fölösleges „névsorolvasást” tartani, a bennfentesek úgyis tudják mely edzők jöttek szóba, kivel beszéltek, s kivel nem. A higgadtság most a legfontosabb, s talán a legszükségesebb is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!