Kosárlabda

2011.05.06. 16:55

Menni vagy maradni? Csábítják a ZTE KK tagjait

Völgyi Péter jól van, pontosabban már jobban, hiszen egy kisebb műtéti beavatkozáson esett át. A Zalakerámia- ZTE KK kosárlabdacsapatának vezetőedzőjét most sokkal inkább a csapat sorsa aggasztja, és persze a sajátja: menjen vagy maradjon?

Kerkai Attila

Nincs ebben semmi meglepő: a ZTE KK csapatának tagjai és persze a szakmai stáb is kelendő a „piacon”, bár az is igaz, hogy idehaza kevés a „számlaképes” csapat. A Paksot viszont annak tartják, most éppen Völgyi Péter vezetőedző és Kámán Tamás csapatkapitány került a célkeresztbe, hiszen mindkettejüket megkeresték a Duna-partiak. Mindezt az érintettek sem cáfolják, de nem is kell; vélhetően Kinter, Gáspár, Baki, Tóth G. – és sorolhatnánk még – neve is szerepel egy-egy csapat vezetőjének a noteszében. A mostani helyzet szerint minden különösebb nehézség nélkül „szétszedhető” ez a társaság. Az elmaradt járandóságok miatt ugyanis bárki, következmények nélkül felbonthatja a szerződését – azonban Egerszegen most nem ez a cél.

Inkább az, hogy együtt maradjon a csapat és a múlt héten Gyutai Csaba polgármester is ellátogatott a kék-fehérekhez, s elmondta: minden rendben lesz.

– Nagyon sokat jelent, hogy a város első embere is próbált megnyugtatni mindenkit, de az idő telik – fogalmazott Völgyi Péter, miközben csapata éppen futballedzést tartott. – Közben persze készülünk, mint láthatja, most még egy kicsit lazábban, de a jövő héttől már az egyéni képzések kerülnek előtérbe.


Persze nem az elkövetkező hetek edzésterve miatt kerestük meg a szakembert. Kérdésünk úgy hangzott: hány százalék esélyt lát arra, hogy továbbra is Egerszegen marad?

– Nem tudom – válaszolta. – Nekem és a játékosoknak is vannak megkereséseink, ami pedig engem érint: Paksról ugyan kerestek, de konkrét ajánlatot nem kaptam. Ezért is lenne jó, ha mihamarabb összeállna a klub új vezetése, hiszen az átalakulási folyamat miatt egyelőre azt sem tudjuk ki az, akivel tárgyalhatnánk. Ezt kellene egy kicsit felpörgetni. Én leraktam egy szakmai koncepciót arra vonatkozóan, miként nézne ki a ZTE KK elkövetkező három éve, figyelembe véve a gazdasági szempontokat is. Van egy alacsony költségvetésű variáció, légiósok nélküli csapattal, aztán egy erősebb, főleg helyi kötődésű és fiatal játékosokkal, amely a nyolc közé kerülésért lehet harcban és egy olyan, mint amilyen a legutóbbi együttes volt. Szerintem a Btervre, azaz a középső variációra lenne szüksége most Zalaegerszegnek. Kevés légióssal, saját nevelésű kosarasokkal, s idecsábítva tehetséges fiatalokat. Ebből lehetne felépíteni két-három év múlva megint egy erős szezont.

Előbb viszont valóban dönteni kellene, s az adósságokat is rendezni, hiszen mindennek ez az alapja. Amíg a játékosokkal és az edzőkkel szembeni tartozások a levegőben lógnak, addig teljes a bizonytalanság, s tervezni is nehéz. Az idő sürget, hiszen a mostani csapat megtartása lenne a legideálisabb, bár Tóth Ádám távozása már biztos, aki Pakson folytatja. Sok függ attól is, hány légióst szerződtethetnek a csapatok a következő szezonban, hiszen az új versenykiírás még nem
született meg. A legjobb az lenne, ha maradna a mostani három, de hallani olyat is: lehet, hogy megint zöld utat adnak a négy külföldinek...

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a háttérben semmi sem történik, ez sem igaz. Információink szerint az adósságkezelésről és a névhasználó szponzorról is előrehaladott tárgyalások zajlanak. Most pedig a klubvezetést érintő változásokhoz elengedhetetlen taggyűlést is szeretnék mielőbb megtartani.

Nem vitás: az idővel is versenyt kell futni...


Völgyi Péter a hét elején kisebb műtéten esett át, s mint mondta, betervezett operáció volt ez. Januárban derült ugyanis ki, hogy sérve van, de a szezon közben nem akart kés alá feküdni, s most jött el az alkalmas pillanat erre. Ami a játékosokat illeti, Tóth Gergely a nagyválogatott felkészüléséhez csatlakozik később és arra is van esély, hogy Baki Gergely és Kinter György is bekerüljön az Universiade- válogatottba. A magyar csapat 20 esztendő után kapott ismét meghívást az egyetemisták és főiskolások találkozójára, melyet Kínában rendeznek. Remélhetőleg ott lesznek ők is, ráadásul ZTE-színekben!


További cikkek a témában a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!