Kosárlabda

2011.04.08. 17:24

ZTE KK: Kámán rásérült

Tavaly a Zalakerámia-ZTE KK– Paks párosítás a férfi kosárlabda- bajnokság döntőjét jelentette. Idén fordított „alapállásból” (értsd: az Atomerőmű az első pályaválasztó) negyeddöntőt játszik a két csapat, s a nyitótalálkozót szombaton 19 órakor kezdik.

Kerkai Attila

Kár lenne nosztalgiázni a tavalyi szép napokról, s fölösleges is: mostanra alaposan megváltoztak az erőviszonyok. A bajnoki címvédő ZTE például éppen egy hete vendégeskedett a Paks otthonában az alapszakasz utolsó fordulójában és a hazaiak 85- 56-ra nyertek. Ha ekkora különbség nincs is a két csapat között, azért számottevő a differencia. A Paks – hasonlóan a tavalyi bajnoksághoz – most is meghatározó tudású együttesnek számít, amely akár újra a döntőbe verekedheti magát, ugyanakkor az egerszegi gárda februárban lényegesen meggyengült, hiszen három meghatározó tudású játékosa (Williams, Wilson, Vojvoda) hagyta el az anyagi gondokkal küzdő klubot. Ha ezek a problémák elkerülték volna a zalaiakat, ez a párharc ismét éles, megjósolhatatlan végkimenetelű csatározás lenne. Ha egyáltalán összejött volna a rájátszás ezen szakaszában... A ZTE KK ugyanis joggal pályázott az első négy helyezés bármelyikére – de ez ma már tényleg csak fikció...

A jelen legfontosabb kérdése a negyeddöntő előtt az: vajon Kámán Tamás pályára lép-e szombaton Pakson? A ZTE kapitánya egy hete sérülés miatt hagyta ki az alapszakasz- záró összecsapást, s meglehet, most is ezt teszi...


– A múlt héten épp azért döntöttünk a pihentetése mellett, hogy a játékos mostanra rendbejöjjön, de az élet átírta a forgatókönyvet – kezdte a rossz hírrel Völgyi Péter vezetőedző. – Kámán a hét elején rásérült korábbi comhúzódására,  azóta nem edzett, s csak Pakson, a mérkőzés előtt dől el, hogy játszhat-e.

Márpedig szereplése kulcskérdés, főleg, hogy Kinter is betegeskedett a héten.

De tényleg nincs semmi remény a párharcban? Völgyi Péter szavai arról árulkodnak: a csapat semmit nem ad fel.

– A párharc elején lehet esélyünk meglepetésre, ezért lesz nagyon fontos a szombati nyitány – részletezte reményeit a tréner. – A Paksnak van tizenkét, bármikor, bárki ellen bevethető játékosa, nekünk hét-nyolc kész kosarasunk maradt. Az elején, amikor még jobban bírják erővel a fiúk, lehet esélyünk és nagyon szeretnénk, ha két mérkőzést játszhatnánk Zalaegerszegen ebben a párharcban... Játékosaim eltökéltek, mindent elkövetnek majd, hogy ne 3:0- val érjen véget a párharc. Egy hete közel 30 ponttal kaptunk ki, ezúttal a támadójátékunkon szeretnénk javítani. Sok volt az eladott labdánk, amiből gyors kosarakat kaptunk, tehát az is lényeges szempont, hogy ne kövessük el ugyanezeket a hibákat. Koncentráltabb játékot várok, a küzdeni tudás pedig eleve adott.


ÁTIGAZOLÓK
A Paksnak van egy volt egerszegi játékosa, Vojvoda Dávid személyében, a ZTE-ben pedig pattogtat egy leendő paksi is, Tóth Ádám. Utóbbinak olyan egyezsége van „az Atommal”, hogy ha nyáron nem megy külföldre, akkor a Duna-partiakhoz igazol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!