Kosárlabda

2011.04.19. 17:26

Zalakerámia-ZTE KK: könny, búcsú és becsületbeli ügy

A könnyeivel küzdött Tóth Ádám: a Zalakerámia-ZTE KK távozó centerének duplán is fájdalmas volt a Paks elleni hétfői vereség és búcsú. Aztán kedden a ZTE KK Kft. már taggyűlést tartott, melyen a jövő megteremtése volt a téma.

Kerkai Attila

Tóth Ádám útja valószínűleg éppen a férfi kosárlabda-bajnokság e negyeddöntős párharcát 3-1-re megnyerő Pakshoz vezet, a fiatal kosaras viszont a múltat siratta. Egerszegen nőtt fel, tavaly itt lett bajnok, most pedig az utolsó mérkőzését játszotta ZTE-mezben. A center könnyei őszinték és minden színpadiasságtól mentesek voltak: szeretett itt játszani, a szurkolók pedig imádják őt és ezt a csapatot is, amely ebben az összetételében valóban utoljára játszott együtt.

A ZTE számára tehát vége a szezonnak, de az illetékesek most nem pihenhetnek.

Válaszolniuk kell a kérdésre: mi lesz a csapattal? Mostantól a szurkolókat is leginkább ez foglalkoztatja.

A Zalakerámia- ZTE KK tagjai és edzői becsületbeli ügyet csináltak az alapszakasz végéből és a rájátszásból, hiszen megfogyatkozva is az utolsó pillanatig harcoltak, de hétfőn este eljött az a pillanat, amikor végleg fejet kellett hajtaniuk a szezonban. A pályán ugyan véget ért a bajnokság, azon kívül viszont most kezdődik csak „a nagy „meccs”. Kezelni kell az adósságot, miközben gondolni kell a jövőre, s a legszebb tényleg az lenne, ha együtt maradna ez a társaság.

A „problémahalmazt” aligha kell különösebben részletezni, elvégre a nagyközönség előtt is ismert, hiszen lapunk hasábjain is folyamatosan beszámoltunk az ügyről. Legutóbb, alig egy hete, a város közgyűlése is tárgyalta a kosarasoknál kialakult helyzetet, és felvázolt egy lehetőséget a problémák megoldására.

Sokat nem várt és nem is várhatott a ZTE KK Kft. vezetése, amely kedden taggyűlést tartott. Természetesen mi is kíváncsiak voltunk az elhangzottakra, melyekről Szilágyi László, a társaság ügyvezetője számolt be.

-  A legnagyobb tulajdonos, az önkormányzat legutóbbi kérésére megtettük az első lépéseket a konszolidáció felé vezető úton - fogalmazott Szilágyi László. -Új, háromtagú felügyelőbizottságot választottunk, melybe a város delegáltjaként került be Kóta János és Májer Tamás, a harmadik tag pedig Hadnagy Zoltán, a Zalakerámia gazdasági igazgatója lett. A cél az, hogy lassan kialakuljon az a struktúra, amit az önkormányzat is szorgalmaz, vagyis egy ügydöntő felügyelőbizottság jöjjön létre, amely kvázi igazgatóságként működne az ügyvezetés felett.

Az adósságrendezés terén is elkezdték a lépéseket, és a taggyűlés arra is utasította az ügyvezetőt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat a folytatásról a játékosokkal és a szakvezetőkkel.

-Mindenképpen a mostani állománnyal szeretnénk kezdeni a jövő szezont, ezért már a héten elkezdjük a tárgyalásokat. A jelenlegi edzőpárost, a Völgyi Péter–Patonay Imre kettőst itt szeretnénk tartani, és bízunk abban, hogy a játékosok sem szélednek szét. Alternatívát kínálunk nekik az eddigi adósságaink rendezésére is - mondta el Szilágyi László. Mostantól ez is legyen becsületbeli ügy, méghozzá a játékosok irányába!

 

Képek a ZTE-Paks meccsről itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!