Kosárlabda

2011.03.01. 15:27

Völgyi Péterrel jelenről és jövőről a KSE elleni meccs után (videóinterjú)

Az átalakult és jelentősen "megkarcsúsított" egerszegi férfi kosárcsapat Kecskemét ellenni debütálása után beszélgettünk Völgyi-mesterrel. A szakvezető beszélt a mérkőzésről, maradó és távozó játékosairól, de szóba került az egerszegi kosárlabda jövője is...

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK - T.O.M.Controll - Kecskeméti KSE 75-86 (27-19, 26-32, 10-20, 12-15)

Zalaegerszegi városi sportcsarnok. Jv.: Pálla Z. Farkas G. Söjtöry T. (Heisig)

ZTE: Vertetics (5/3), Gáspár (12/3), Baki (16/9), Kámán (12/3), Tóth Á. (19). Csere: Délity (9/3), Bödör (2)

Kecskemét: LaGrange (16), Wittmann (17/6), Dénes (8/6), Orsulic (8/6), Bencze (3). Csere: Siriscevic (19/12), Lakatos (10/3), Csorvási (5)


KÉPEK A TALÁLKOZÓRÓL ITT!

Meccs-összefoglaló

A Zalakerámia ZTE KK - Kecskemét mérkőzésen olyan pénztárszalag-eső várta a hazai csapatot, amilyet utoljára a bajnoki döntőben láthattunk. Egerszeg kosárszerető lakossága tanúbizonyságát tette arról, hogy szükség van városunk sportéletének ékkövére. A mérkőzésen a csupa magyar játékost felvonultató ZTE KK végig partiban volt a 4 közé jutásra is esélyes Kecskeméttel.

4. negyed:

10. perc: A csarnokban zúg a "Szép volt, fiúk!" Oldalról jöhet a vendég csapat Baki 4. hibája után. Wittmann hármasa a sarokból jó, újra 10 pont a különbség: 75-85. Gáspár kezéből LaGrange varázsolja ki a labdát, újra a Kecskemété a lehetőség. Kámán szabálytalankodik LaGrange-zsal, utóbbi egy büntetőt bevág: 75-86. Vertetics triplája sem jó, 10 mp-cel a vége előtt támadhat a Kecskemét. Wittmann kihagyja. 75-86-ra győzött a Kecskemét.

9. perc: Lejár a vendégek támadóideje, a hazaiak támadhatnak. Vertetics hozza fel a labdát, de bírók elveszik a lehetőséget a ZTE-től. Lépést látnak Gáspárnál. Siriscevic hárompontosa valószínűleg el is dönti a mérkőzést. Az állás: 75-82. Kámán hármasa nem jó, a lepattanó LaGrange-é.

8. perc: Kámán hármasa nem jó, a lepattanó Benczéé. Wittmann távolija is pontatlan, a lepattanót Orsulic szerzi vissza. Wittmanné ismét elkapkodja. Kámáné a lepattanó, de az akciót nem sikerül kosárral befejezni, mert érzésünk szerint szabálytalanul állítják meg. Tóth kosarával: 75-79.

7. perc: Siriscevic hárompontosa nem jó, a lepattanó Bakié. Délity duplája után: 73-77. Időt kér a vendég csapat. Zúg a csarnokban a "Ria, ria, Hungária!", hiszen a ZTE-ben csak magyarok játszanak. Délity 3.hibája után LaGrange dobhat büntetőket. Vertetics újra a pályán Délity helyén. Az amerikai mindkét büntetőjét bevágja: 73-79.

6. perc: Lakatos dobása nem jó, Bencze viszont visszaszerzi a lepattanót. Siriscevic triplája kimarad, a lepattanó Gáspáré. Tóth dobhat büntetőtket, miután Siriscevic szabálytalankodik vele. Mindkettő büntető jó: 71-77. Most kell egy nagy hajrá!

5. perc: Kámán hárompontosa nem jó. Vertetics kapott egy gyomrost, látható fájdalmai vannak, a helyére Délity áll. Lakatos pontjával: 66-77. Délity triplája után: 69-77. Tóth szerez labdát Csorvásitól, majd Baki megy bele Lakatosba - támadóhiba! Időt kér a vendég gárda.

4. perc: Gáspárral szemben Dénes szabálytalan, oldalról jöhet a ZTE. Tóth-kosár + még egy dobás. Csorvási 3. hibája. Tóth büntetője is jó: 66-75. Elrontott kecskeméti akció után a ZTE támadhat.

3. perc: Gáspár dobása nem jó, majd Siriscevic hibázik távolról. Gáspárral szemben Wittmann szabálytalan. A kosarat nem adja meg a bíró, két büntető következhet. Vertetics dobása nem jó, de a lepattanó Tóthé. Gáspár is kihagyja hárompontost, kicsit elfáradt a hazai csapat. LaGrange betörése után. 63-75.

2. perc: Tóth lépi el, támadhat a Kecskemét. Kámán sapkázza le Csorvásit, de a labda marad a vendégeknél. Vertetics visszatér a parkettre Délity helyett.

1. perc: A negyed Orsulic hárompontosával kezdődik: 63-71. Bencze begyűjti 4. hibáját is, oldalról jöhet a ZTE. Kámán iszonyú harcosan játszik, de ő sem tud segíteni azon, hogy Gáspár kihagyja ezt a triplát. Wittmann kosarával 10 pont a két csapat között a különbség: 63-73.

3. negyed:

10. perc: Baki dobása nem jó, Kámán visszaszerzi a lepattanót. Bakival szemben Wittmann gyűjti be 3. faultját. Baki dobhat büntetőket. Mindkettő jó. 63-68. LaGrange hármasa nem jó, Kámáné sem, igaz, neki már kapkodni kellett, mert nagyon kevés volt vissza. A 3. negyed vége: 63-68.

9. perc: Wittmann kosarával: 61-68. Délity kezéből csúszik ki a labda, újra kecskemétiek támadhatnak. LaGrange hármasa nem jó, a ZTE támadhat.

8. perc: Kámán gyötri be a két magas ember között, majd jogosan reklamál, miután nem egyszer ütöttek oda neki. Az állás: 59-64. Siriscevic labdáját Lakatos teszi vissza a gyűrűbe. 59-66. Baki remek labdáját Tóth váltja kosárra: 61-65.

7. perc. Vertetics helyén Délity játszik tovább. Baki hárompontosa lejön, LaGrange vezetésével támadhat a Kecskemét. Lakatos kosara jó, Délity hibája után még egy büntetőt is dobhat. A büntető is jó: 57-64.

6. perc: LaGrange kosarával: 57-58. Baki most is hibázik, majd LaGrange dob pontot emberrel együtt. Vertetics 4. hibáját szerzi. Időt kér Völgyi Péter. Időkérés után LaGrange dobhat még egy büntetőt. LaGrange büntetője nem jó, a lepattanó viszont a kecskemétieké. Az állás 57-60. Siriscevicnek csúszik be Baki, így most előbbi dobhat büntetőket. Csak az egyik jó: 57-61.

5. perc: Gáspár duplája után újra a ZTE-nél az előny: 57-56. Siriscevic ellépi, támadhat a ZTE. Baki betörése nem jó.

4. perc: Gáspár betörése nem jó, Siriscevic kihagyott triplája után pedig újra a ZTE támadhat. Tóth a dudaszó pillanatában dob pontot: 55-54. LaGrange gyötri be a kecskeméti pontot: 55-56. Baki dobása rövid, viszont visszaszerzi saját lepattanóját.

3. perc: Wittmann támadóhibája után ismét a hazaiak támadhatnak. Ebben a negyedben még esett pont. Baki hármasa most rövid, Wittmanné a lepattanó, igaz focizott is labdával. Siriscevic kosarával először vezet a Kecskemét: 53-54.

2. perc: Gáspár is távolról próbálkozik, ez is pontatlan. Újabb hiba, Bencze dobja rá röviden, a ZTE-nél a lepattanó. Kámánnal szemben Wittmann gyűjti be 1. hibáját, oldalról jöhet a ZTE. Kámán hármasa nem jó, a lepattanó Wittmanné.

1. perc: A ZTE kezdi a 2. félidőt. Tóth adja el a labdát, így a Kecskemét most az egyenítésért támadhat. Orsulic dobása nem jó, a lepattanó Tóthé. Tóth Bencze mellett nem tud eredményes lenni, ismét a vendégek támadhatnak. Wittmann triplája rövid.

Félidei statisztika:

Mindkét csapat remekül dob távolról, a hazaiak 60 (10-ből 6), a vendégek pedig 64 (11-ből 7) %-os pontossággal dobnak hárompontost. A mezőnybeli mutató is nagyon jó, itt a hazaiak 69, a vendég Kecskemét pedig 61%-kal áll. A lepattanók terén mindkét csapatnak van mit javulni, 9-13 az arány. Összefoglalva az első félidőt, az nem feltétlenül a védekezésről szólt...

Ami a statisztikából kimarad, azt a mai nap a közönség tette hozzá, akik ezúttal nem 6. emberek, hanem jóval többet tesznek hozzá a csapat játékához.

2. negyed

10. perc: Wittmann hagyja ki, majd Baki is hibázik ziccerben. Baki személyi hibát is elkövet Wittmannal szemben, és mivel megvan az 5 csapat-fault, utóbbi játékos dobhat. Csak az egyik jó: 51-48. Gáspár betörés után eredményes: 53-48. Dénes triplája zárja az I. félidőt, 53-51-re vezet a ZTE KK. Egy biztos, a ZTE-ben pályára lépő játékosok szívüket-lelküket kiteszik a parkettára, és bármi is lesz a vége ennek a mérkőzésnek, ők csak győztesen távozhatnak a zalaegerszegi város sportcsarnokból.

9. perc: Baki újabb triplája után 49-44. Lakatos hasonlóval válaszol. 49-47. Bödör is megszerzi első pontját: 51-47.

8. perc: Wittmann dobása nem jó, majd Délity adja el a labdát, Wittmann a kosárszerző: 44-41. Kámán kosarával: 46-41. Siriscevic marad egyedül a sarokban és dob triplát: 46-44.

7. perc: Délittyel szemben Lakatos szabálytalan. Ismét Délity-büntetőket láthatunk. Hibátlan mindkettő: 44-34. Siriscevicről marad le Bödör, 44-37 a tripla után. Kámán válasza kicsit rövid, Siriscevic gyors kosarával: 44-39. Gáspár irányítja most a csapatot, majd kényszerből el kell dobni, mert lejárt volna a támadóidő. Nem jó. Támadhat a Kecskemét. Időkérés.

6. perc: Vertetics begyűjti 3. hibáját is, ez nagy baj! A helyére Délity áll. Dénes hármasa nem jó, Délity harcosan szerzi meg a lepattanót a nála 20 centivel magasabb Csorvásival szemben. Büntetőt is dobhat a fiatal játékos Csorvási hibája miatt. Délity büntetőivel ismét 10 pont fölött a különbség: 42-31. Tóth begyűjti 2. hibáját. A vendégek oldalról jöhetnek. Tóth 3. hibája után, időt kérnek a hazaiak, ráadásul Bencze kosara jó is, az időkérés után még egy plusz büntetőt is dobhat. 42-33. Tóth helyett Bödör a pályán. Bencze bedobja a büntetőt: 42-34.

5. perc: Vertetics távolija kimarad. Gáspár hármasa viszont jó: 37-31. Orsulic nagyon rossz dobása után Tóthé a lepattanó. Gáspár gyönyörű passza után Kámán is hármast dob: 40-31.

4. perc: Wittmann hint egy triplát. 32-29. Bakival szemben Orsulic szabálytalan, neki is a 3. hibája. Baki dobhat büntetőket. Mindkettő dobás jó: 34-29. Baki már 11 pontos. Csorvási kosarával 34-31-re zárkózik a Kecskemét. Kámán közeli dobása lepattan a gyűrűről.

3. perc: Wittmann próbálkozása nem jó, Gáspáré a lepattanó. Kámánnal szemben Orsulic szabálytalan, oldalról jöhet a ZTE KK. Csorvási Tóth Ádámmal szemben hibáz, ismét oldalról jöhet a ZTE. Tóth veri meg egy az egyben Csorvásit és dob kosarat: 30-23. LaGrange 2+1-e után 30-26, majd Gáspár kosarával: 32-26.

2. perc: Verteticstől szerez labdát Wittmann, majd Siriscevic kosarával: 27-23. Bencze 3. hibája is megvan, ezúttal Kámán dobhat büntetőket. Tóth Ádám visszatér a pályára Bödör helyére. Kámán büntetői közül csak az egyik jó: 28-23, de Tóth Ádám visszaszerzi a lepattanót. Tóth Ádám totyogja el a palánk alatt, támadhat a Kecskemét.

1. perc: Délity hármasa a sarokból nem jó. Wittmannal szemben Vertetics szabálytalan. LaGrange szépen törbe, eredményes is: 27-21. Baki jön vissza Délity helyére.

Hatalmas szívvel küzd minden pályára lépő egerszegi játékos, a közönség pedig vevő erre, mint ahogy vevő az egerszegi a kosárlabdára is, és kinyilatkoztatja, hogy nem szabad hagyni, hogy elvessze a város ezen kincse.

1. negyed

10. perc: Dénes üt oda Kámánnak, az egerszegi kapitány dobhat büntetőket, miután megvan az 5 csapat-fault a vendégeknél. Mindkettő jó: 24-19. Siriscevic sarokból érkező dobása nem jó, a lepattanóért Bödör szabálytalanul zár, így oldalról jöhet a Kecskemét. Az oldalbedobást követően Bencze támadóhibája után újra a ZTE-nél a labda. Vertetics labdája után ismét Baki-hárompontosnak tapsohat a közönség: 27-19. Wittmann betörése nem hoz kosarat, Kámánnak pedig már nem volt ideje kivezetni a dobást, ugyanis lejár az 1. negyed. Az egerszegi publikum felállva tapsol.

9. perc: Tóth Ádámmal szemben Bencze szabálytalan, oldalról jön a ZTE. Gáspár helyett Vertetics. Baki-kosár és még egy dobhat, miután Siriscevic szabálytalankodik vele. Ez is jó: 22-16-ra vezet a ZTE. Kámán-Tóth Ádám csere. Alacsony szerkezetben játszik a ZTE. Kámán Tamás centert jászik! A sarokból érkezik Dénes triplája: 22-19.

8. perc: Gáspárral szemben Lakatos hibáz, oldalról jöhet a ZTE. Gáspár kevergetett, majd dobta el, pontatlanul. Wittmann kosarával 19-14. Baki lépéshibája után újra a Kecskemét akcióban. Szép akció után Dénes szerzi meg első kosarát. 19-16.

7. perc: Csorvási válasza szép kecskeméti akció után jön. 17-12. Ismét Tóth Ádám eredményes: 19-12. Siriscevic dobja át a palánkot, a lepattanó Csorvásié, aki azonban csúnyán eladja a labdát, újra a ZTE támadhat. Vertetics helyén Délity.

6. perc: Bakival szemb Siriscevic szabálytalan, oldalról jöhet a ZTE. Vertetics hárompontosával 15-8 az állás. Siriscevic középtávolija után szépít a Kecskemét: 15-10. Vertetics labdáját Tóth Ádám váltja pontra: 17-10.

5. perc: Kámán szépen válik le emberéről, de hárompontosa nem jó, az elletámadásnál ugynő szabálytalankodik Csorvásival, utóbbi büntetőzhet. Az egyik jó. 12-8. Kámán helyett Bödör a pályán. Gáspár szépen osztja ki Bakinak, a sorokból ellőtt tripla azonban nem jó. Elhibázott kecskeméti támadás után újra a ZTE-nél a labda.

4. perc: Gáspár betörése után visszaszerzi a labdát a Kecskemét, majd Kámán első hibája után oldalról jöhetnek a vendégek. Wittmann szépen tör be, kosarával 12-5-re jön fel a vendégcsapat. Baki kezéből Dénes üti ki a labdát, ráadásul a vendégek jöhetnek, ugyanis egerszegiről ment ki. Orsulic most közelről eredményes: 12-7.

3. perc: Vertetics szerez labdát, átrohan a pályán, kosarával 12-0. Időt kér Ivkovics mester. A ZTE elképesztően kezdte a mérkőzést. Hatalmas hangulatot teremt a zalai publikum, a ZTE játékosai pedig egyelőre extázisban játszanak. LaGrange távolija nem jó, a lepattanó Verteticsé. Tóth Ádám most közelről hibázik, támadhat a Kecskemét. Orsulic az első kecskeméti kosár szerzője, hármat ér: 12-3.

2. perc: Baki Benczétől szerez labdát, újra a ZTE-é a támadás joga. Baki hárompontosával 8-0-ra vezet a ZTE. Tóth Ádám Benczét védekezi le a pályáról. Tóth Ádám kosarával 10-0!

1. perc: A feldobás után a hazaiak hozzák el a labdát. Gáspár kezében a labda. Az első kosár szerzője Gáspár Dávid, akivel szemben szabálytalankodnak, így büntetőt is dobhat Or.sulic hibája után. 3-0. Az ellentámadásnál Wittmann középtávolja nem jó. Kámán viszont hibátlan, 5-0-ra vezet a ZTE.

Sok néző tette tiszteletét a ma esti mérkőzés helyszínén, az egerszegi városi sportcsarnokban. Óriási üdvrivalgás, pályára hulló pénztárgépszalagok fogadták a pályára lépő hazai gárdát. A mérkőzés előtt az új támogató, a Flextronics International képviselője vette át a ZTE-mezt a csapat elnökétől, Kelemen Pétertől.

A hazai közönség óriási szeretettel fogadta a fiatal játékosokból álló ZTE KK-t, amelynek kezdőjében csak egerszegi kötődésű játékos van jelen pillanatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!