Kosárlabda

2011.02.28. 03:29

Völgyi Péter: Le a kalappal csapatom előtt!

A férfi kosárlabda NB I-ben az alaposan meggyengült Zalakerámia-ZTE KK gárdája a Kecskemétet fogadta, és küzdelmes mérkőzésen 86-75-re kikapott.

Bóbics László

 

Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Pálla, Farkas G., Söjtöry.

ZTE KK: Vertetics (5/3), Baki (16/9), Gáspár (12/3), Kámán (12/3), Tóth Á. (19). Csere: Bödör (2), Délity (9/3). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Kecskemét: Wittmann (17/6), LaGrange (16), Dénes (8/6), Orsulic (8/6), Bencze (3). Csere: Csorvási (5), Siliscevic (19/12), Lakatos (10/3). Vezetőedző: Sztojan Ivkovic.

A meccs online közvetítése itt!

A találkozó előtt a szép számú közönség nagy szeretettel fogadta a Vojvoda Dávid, Kyle Wilson és Lorenzo Williams nélkül felálló kék-fehéreket. A meccs előtt Ti vagytok a legnagyobbak! felirattal köszöntötték kedvenceiket a zalai szurkolók. Nem sokkal később pedig egy újabb transzparens került elő: Megjártuk együtt a mennyeket! A pokolban sem lesztek egyedül!

Alaposan felpörgették a tempót a zalaiak és szenzációsan kezdtek. Jó két perc alatt 12-0-ra vezettek. A Kecskemét ezt szép csendben nézte, de az egy tucat gólnál már Ivkovic időt kért. Rendezték a sorokat, és ők jöttek egy 8-0-ás sorozattal. Ezzel kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Igaz, az első negyed ennek ellenére egyértelműen a ZTE-é volt, Gáspár, Baki és Kámán is jól játszott, szórták a pontokat. A palánk alatt pedig Tóth Ádám villogott. Ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább meglátszott, hogy az egerszegiek közül sokan egyre jobban elfáradnak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az előző időszakban tétmeccsen rövidebb időt töltöttek a játéktéren. Ennek ellenére az első félidőben jól helytállt a csapat.

Igaz ez végül az egész mérkőzésre, de a második félidőben egyre jobban kidomborodott, hogy a hírös város csapatának hosszabb a kispadja, és többet tudtak cserélni. A harmadik negyedben már az ő akaratuk érvényesült. Hiába küzdöttek a zalaiak, egyre pontatlanabbakká váltak. A lehetőségeik megvoltak, de ezúttal már lényegesen többet hibáztak, mint a találkozó elején. A közönség buzdította kedvenceit, s ez átsegítette őket a holtponton. A fiatal Délity egyre magabiztosabban játszott. A találkozó végére ismét visszajött a meccsbe a ZTE, és 4-5 pont lett a különbség a két csapat között. Ekkor már a kecskemétiek is elkezdtek kapkodni, de higgadtabbak voltak és döntő pillanatokban betaláltak a gyűrűbe. Végül küzdelmes meccsen nyert a Kecskemét.

 

A várakozásnál kisebb lett a különbség, ez elsősorban annak köszönhető, hogy a zetések a mérkőzés nagy részében erőn felül teljesítettek. Mindent megtettek azért, hogy meglegyen a 13. győzelem, de ez nem sikerült. Szerdán este a Falco vendégei lesznek.

Völgyi Péter: Le a kalappal csapatom előtt. A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek. A meccs egyértelmű válasza - szükség van Egerszegen a kosárlabdára!

Sztojan Ivkovic: Lelkileg nagyon nehéz találkozó volt. Ennek ellenére mindenki kihozta magából a maximumot. Gratulálok csapatomnak, mert ezzel a győzelemmel a felsőházi playoffba kerültünk.

Sztojan Ivkovic: Lelkileg nagyon nehéz találkozó volt. Ennek ellenére mindenki kihozta magából a maximumot. Gratulálok csapatomnak, mert ezzel a győzelemmel a felsőházi playoffba kerültünk.

 

A SZURKOLÓK SOKAT SEGÍTETTEK
A zalai szurkolókon semmi nem múlt, mert nagyon a csapat mellé álltak. Nemcsak a B-közép tagjai, hanem aki tehette, mindenki ott volt a meccsen. Dr. Kardos Csaba, a sportcsarnok hajdani igazgatója így vélekedett: „Tudtam, hogy a távozott alapembereken kívül még sok érték rejlik ebben a csapatban. Kámán, Baki, Gáspár és a fiatalok is képesek átlagon felüli teljesítményt produkálni. A meccs jelentős részében most is ezt tették. Remélem Szombathelyen nyernek, s a 8 között leszünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!