Kosárlabda

2010.11.09. 06:29

ZTE KK: A szervezettség hiánya

Elszenvedte első vereségét a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a bajnok Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. Ezzel a vereséggel nemcsak a makulátlan mérleg lett oda, de a tabellán is váltás történt, bár a bajnokság ezen szakaszában ennek nincs különösebb jelentősége. Csak a tények kedvéért: most a Szolnok vezet a ZTE KK előtt.

Kerkai Attila

 

- Az irányító problémáját meg kell oldanunk, Kaposváron nem is Williams meccsenként tíz, illetve annál valamivel több pontja hiányzott, hanem a szervezettség - említette a szakember. - A kezelések hatására remélem, hogy keddtől már be tud kapcsolódni a munkába, ha nem, akkor dolgoznunk kell azon, hogy pótoljuk. Kikaptunk, de persze tragédia nem történt, viszont nehéz sorozatot kezdünk, ezért is lenne fontos, hogy az amerikai hátsérülését minél előbb maga mögött tudná.

Ezúttal a védekezés sem működött hatékonyan, és a ZTE KK ellen nem nagyon szokott valaki is 28 pontot gyűjteni. Most Cunningham ezt megtette...

- Tudtuk, hogy ezen a találkozón nem a támadás lesz az erősségünk - szögezte le Völgyi. - Josh Wilsonra például nagyon rákészültünk, hiszen ő nagyon jó hárompontosdobó, aki mellett a másik amerikainak több lehetőség jutott. Az is gondot jelentett, hogy a kiegészítőembereink ezúttal nem szereztek annyi pontot, mint vártuk tőlük.

Kaposváron Vojvoda Dávid irányított, aki Völgyi Péter szerint az első félidőben jól oldotta meg feladatát, viszont később elvitte a hév, s több hiba csúszott az ő játékába is.

A ZTE KK legközelebb vasárnap este, a Sopront látja vendégül.


Fontos mérkőzések következnek, ilyen lesz a vasárnapi, Sopron elleni hazai találkozó is. A csarnok elfoglaltsága miatt a ZTE KK legközelebb csak szombaton tud újra a megszokott környezetben készülni. A program rég ismert volt, sajnos arra nem számított senki, hogy plusz nehézségek is felmerülnek...

Ezek is érdekelhetik