Kosárlabda

2010.11.27. 05:59

ZTE-Falco: Tóth Ádám nélkül

Nevezetes meccs, szomszédvári rangadó vár a férfi kosárlabda élvonalban szombaton 18 órakor a bajnoki címvédő Zalakerámia-ZTE KK-ra: a csapat a szombathe- lyi Falco KC-t fogadja.

Varga Andor

 

- Úgy készítettem fel a csapatot, hogy nélküle kell megvívnunk az összecsapást és arra, hogy nyerni tudjunk távollétében is - mondta Völgyi. - Pedig nagy szükségünk lenne a játékára, mert a Falcónak Aliakseyeu személyében kiváló légiósa van ötös poszton, s kulcskérdés, hogy például lepattanózásban miként tudjuk felvenni vele a versenyt.

 

A tréner elmondta: ez volt az egyik játékelem, amit különösen sokat gyakoroltak a héten, lévén az utóbbi két meccsen nem jeleskedtek benne. De nagy figyelmet szenteltek a távoli dobásoknak is - ez rendesen a ZTE kedvenc fegyvere, ám a Sopron és a Kecskemét ellen sem működött úgy, ahogy szeretnék.

A Falco idén hét meccsből négyet nyert meg, a ZTE nyolcból hatot, az utolsó három mérkőzést tekintve viszont szombathelyi fölény mutatkozik: a vasiak csak nyertek, a zalai címvédőnél viszont két vereség is becsúszott. Ám ez - mint Völgyi Péter kérdésemre kifejtette - nem formaingadozás, hanem a sorsolás következménye.

- Ők a Salgótarjánnal és a Debrecennel játszottak, míg mi a brutálisan jó Kecskemét vendégei voltunk - fogalmazott, hozzátéve: akárhogy is lesz, de a ma esti mérkőzést meg kell nyernie csapatának.

A találkozóra a vendégszurkolók 300 jegyet kapnak, s a szokott szektorban foglalhatnak helyet. A klub kéri a drukkereket, hogy időben induljanak el a meccsre, nehogy a beléptetés körüli esetleges fennakadások miatt lemaradjanak valamiről.

- Talán az idén nem olyan erős a ZTE, mint tavaly, de akkor is egy remek csapat lát vendégül minket - kezdte az esélylatolgatást a Falco-Szova KC Szombathely mestere, Nikola Lazics. - Ellenfelünk keretének zöme évek óta együtt játszik, ezért Egerszegen széles a taktikai repertoár. Ráadásul jó a játékosállomány összetétele: válogatott magyar kosarasok, remek légiósok, tehetséges fiatalok egyvelege alkotja a keretet. A ZTE az idén kicsit gyorsabb kosárlabdát játszik, ám próbál úgyanolyan hatékonyan védekezni, és épít a távoli dobásokra is. Nem lesz könnyű meccs, ráadásul nem mi számítunk a találkozó esélyesének. (További részéletek a Vas Népe online-on. Klikk!)

 

A találkozóról honlapunkon online közvetítést olvashat.


VASÁRNAP ESTE CEGLÉDEN
A női kosárlabda élvonal 12. fordulójában a ZTE NKK holnap 17 órától a Ceglédi KK otthonában lép fel. A hat győzelemmel 6. helyen álló egerszegiek edzője, Gáll Tamás tegnap arról beszélt: reméli, hogy csapata az esélyes pozíciójában is teljes odaadással és koncentrációval játszik. Erre szükség van azért, hogy nehogy egy könnyűnek gondolt meccsen bajba kerüljenek; illetve szeretné, ha önbizalomnövelő és formajavító győzelmet sikerülne aratni a jövő pénteki, Baja elleni, nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzés előtt. A Cegléd amúgy egy győzelemmel 12. jelenleg

Ezek is érdekelhetik