Kosárlabda

2010.11.22. 03:29

Kecskemét kontra Zalaegerszeg: a végén dőlt el minden

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának hét végi rangadóján - a harmadik fogadta a második helyezettet - igazi presztízscsata zajlott a pályán és a végén pontosabb Kecskemét nyert a címvédő ZTE KK ellen.

Zalai Hírlap

 

Kecskemét: Wittmann (12/6), LaGrange (18/3), Dénes (6/3), Orsulic (4), Csorvási (17). Csere: Siriscevic (13/9), Csabay (-), Cseh (-), Lakatos (-), Szabó (-). Edző: Sztojan Ivkovics.

ZTE KK: Williams (22/3), Vojvoda (7/3), Kámán (6), Wilson (11), Tóth. G. (3). Csere: Kinter (5), Baki (5), Gáspár (-). Edző: Völgyi Péter.

Kipontozódott: Cseh a 29., Dénes a 37. percben.

A ZTE KK nem engedte, hogy ellépjen ellenfele, sőt, a az addig hibátlan dobóteljesítményt nyújtó Williams vezérletével megnyerte az első negyedet és Kinter is felvette a harcot a palánk alatt. Azonban már ekkor is érződött, hogy a ZTE KK dobóteljesítménye - főleg a távoli kísérleteknél - továbbra sem stabil, mindenesetre ha jobban összpontosít a félidő végén a zalai alakulat (25-30), s nem engedi, hogy az amúgy mindvégig remekül játszó Csorvási az utolsó pillanatban is betaláljon, nagyobb különbséggel is vezethetett volna két pontnál.

 

A szünetet követően ismét Csorvási pontjai következtek, mellette LeGrange szorgoskodott leginkább a hazaiak részéről, de szoros maradt a mérkőzés, köszönhetően Lorenzo Williamsnek. A ZTE irányítójának hármasa még a vezetést jelentette (37-39), a gondot viszont az jelentette, hogy a lepattanók elmaradtak. Legalábbis zalai részről, így Williams hiába remekelt, egymaga nem nyerhette meg ezt a találkozót. Az utolsó tíz perc 49-45-ös hazai vezetéssel kezdődött, Wittmann, akinek a szemöldöke felszakadt, a hajrá kezdetekor tért vissza (35. p.: 55-50), de az utolsó három percre csúcsosodtak ki az izgalmak. Vojvoda végre kintről is betalált, aztán 59-55-ös állásnál megint, de a játékvezetők szerint a saroknál rálépett az oldalvonalra, így érvénytelenítették a hármast... Talán itt dőlt el minden, hiszen Wittmann az utolsó perc kezdetén hetedik (!) triplakísérletéből először volt eredményes (64-57). Bár a ZTE KK még megpróbált közelebb kerülni ellenfeléhez, ez már nem sikerült, s az is igaz, hogy a mérkőzés egészét tekintve nem volt 11 pont a két csapat között a különbség, mint amit a végeredmény mutat. A legnagyobb különbség a lepattanózásban keresendő: a Kecskemét 37-et, a ZTE 22-t szerzett...

Sztojan Ivkovics: Igazi rangadót játszottunk, s felemelő, hogy boldoggá tudtuk tenni szurkolóinkat.

Völgyi Péter: A rádobásokig jól védekeztünk, s bár támadójátékunk akadozott, csak a gyenge kizárások okolhatók a vereségért. Nagy csatában, nyerhető meccs csúszott ki a kezünk közül.

Völgyi Péter: A rádobásokig jól védekeztünk, s bár támadójátékunk akadozott, csak a gyenge kizárások okolhatók a vereségért. Nagy csatában, nyerhető meccs csúszott ki a kezünk közül.

CENTEREK DÔLTEK KI A SORBÓL

Bár Völgyi Péter, a ZTE KK vezetőedzôje pénteken, amikor a szombati találkozó esélyeit taglalta lapunk érdeklődésére még úgy fogalmazott, hogy Tóth Ádám esetleg pályára léphet, végül ez a kérdés korábban eldôlt... Tóth egyik talpszalagja szakadt be, ezt az egyik legutolsó vizsgálat derített ki, így el sem utazott Kecskemétre a zalaiak jó formában lévő centere. A házigazda részéről is elkönyveltek egy veszteséget: itt is egy center, Bencze Zoltán hiányzott, szemsérülése miatt.

A meccs online közvetítése itt!

A meccs online közvetítése itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!