Kosárlabda

2010.11.23. 11:20

Kámán Tamással és Völgyi Péterrel a kecskeméti meccsről

A Zalakerámia ZTE KK taktikus játékkal sokáig vezetett, azonban a 2. félidőben a saját közönsége által űzött-hajtott Kecskemét megnyerte a rangadót. A mérkőzés tapasztalatairól Völgyi Péter vezetőedzővel és Kámán Tamás csapatkapitánnyal beszélgettünk. Természetesen szóba került a hét végi Falco elleni rangadó is...

Urbanics Pál

T.O.M. Controll Kecskeméti KSE – Zalakerámia-ZTE KK 70-59 (14-17, 15-14, 20-14, 21-14)

Messzi István Sportcsarnok. Jv.: dr. Vígh P., Kapitány G., Farkas G. (Várhalmi)

Kecskemét: LaGrange (18/3), Wittmann (12/6), Dénes (6/3), Orsulic (4), Csorvási (17). Csere: Siriscevic (13/9), Csabay (-), Cseh (-), Lakatos (-), Szabó (-).

Zalaegerszeg: Williams (22/3),  Vojvoda (7/3), Kámán (6), K.Wilson (11), Tóth. G (3). Csere: Kinter (5), Baki (5/3), Gáspár (-).

 A Zalakerámia ZTE KK másodszor kapott ki a 2010/11-es baknokságban, ezúttal a Kecskemétiek bizonyultak jobbnak. Völgyi Péter és Kámán Tamás beszél a mérkőzésről.

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés online közvetítése

Pillanatokon belül kezdődik!

Pillanatokon belül kezdődik!

Pillanatokon belül kezdődik!

1. negyed:

1. perc: Tóth Gergely hozza el a labdát. Williams passza után ő szerzi az első kosarat is: 0-2. Williams szerzi a második kosarat, miután szépen tör be: 0-4.

2. perc: A kecskemétiek kapkodnak, Wittmann hibáz el egy dobást. Tóth középtávolija lejön, így a hazaiak próbálkozhatnak, azonban Orsulic hármasa is lejön. Wilson hárompontos-kísérlete nem jó, LaGrange-é a lepattanó.

3. perc: Wittmann újra hibásan céloz, majd Vojvoda üt oda neki. Oldalról jöhetnek a hazaiak. LaGrange betörése után nem tud pontot szerezni, Vojvoda a sarokból hármast hibáz. Kámán is megszerzi első hibáját, Dénessel szemben volt szabálytalan. Csorvási szerzi a hazaiak első kosarát Wittmann passza után: 2-4.

4. perc: Vojvoda lép el, a hazaiak támadhatnak. Szépen kijátszott akció után Dénes triplájával vezet a hazai csapat: 5-4. Vojvoda tör be, de dobás nem jó. LaGrange-nél a labda.

5. perc: A ZTE nagyon jól védekezik, Wittmann nagyon kiszorított helyzetből dobja rá, de nem sikerül. Wilson viszont közelről hibázik, majd a vendégek palánkja alatt Dénessel szemben szabálytalankodik. Kettő dobás jöhet. Dénes egyelőre jó napot fogott ki, mindkettőt bevágja: 7-4. Wilson játszik a vendégeknél a center pozíciójában, szépen forgatja be emberét, Orsulicot, aki szabálytalankodik vele. Két dobás jön, csak az egyik jó: 7-5.

6. perc: Kámán szerez labdát, Orsulic szabálytalankodik vele. Ivkovics mester rotálja a csapatát, a ZTE támad. Williams dobhat büntetőket, miután szabálytalankodnak vele. Mindkettő jó, egyenlít a ZTE: 7-7. Siriscevic hibáz dobást, de Vojvoda kezéről hagyja el a labda a játékteret, támadásban maradnak a hazaiak. Orsulic hibáz, viszont a lepattanó marad a Kecskemétnél.

7. perc. Lakatos próbál betörni Wilson mellett, nem sikerül, támadhat a ZTE. Tóth kap nagy prakkert Csorvásitól, támadnak a hazaiak. Tóth üt oda Wittmannak, oldalról jönnek a hazaiak. Gáspár és Kinter a pályán Tóth és Vojvoda helyett.

8. perc. Wittmann első kosarával vezet a hazai csapat: 9-7. Williams adja el a labdát, majd Gáspár kis híján visszaszerzi, de nem sikerül, Dénes hibáz el egy triplát. Williams gyönyörűen tör be és egyenlít: 9-9.

9. perc: Kámán ismét labdát szerez, ez már a második neki. Gáspárral szemben Dénes szabálytalan. Oldalról jöhet a vendég csapat. Wilson nem tudja begyötörni a frissen beállt Cseh mellett, majd Wittmann dob óriási homályt. Kinter kosarával vezet a ZTE: 9-11. Williamstől kapott jó labdát.

10. perc: LaGrange első hármasa után: 12-11. Kámánnal szemben Dénes szabálytalan. Második hibája. A ZTE csapatkapitánya laza csuklóval mindkettő büntetőt behinti: 12-13. Wittmann kezéből csúszik ki a labda, támadásban a ZTE. Kámánnal szemben Dénes begyűjti harmadik hibáját, előbbi újra büntetőzhet. Mindkettő jó: 12-15. Kinter első hibája után LaGrange dobhat, miután megvan a ZTE 5 csapat-faultja. LaGrange jól dob, mindkettő csont nélküli: 14-15. Williams átkígyózik a pályán és dob egy laza ziccert: 14-17 a negyed vége.

2. negyed:

1. perc: A hazaiak támadnak. Wittmannal szemben Kinter szabálytalan, előbbi két büntetője következik. Csak az egyik jó: 15-17. Wilsonnak nem mennek ma sem a triplák egyelőre, most is kihagyja. A hazaiak támadhatnak, de Wittmann eladja a labdát.

2. perc: Kámán nagyon szépen fordul le Csorvásiról. 15-19. Wittmann újabb kosarával: 17-19. Kinter hagy ki ziccert. LaGrange Gáspár mellett másodszorra be tudja dobni, egyenlít a Kecskemét: 19-19.

3. perc. Kámán veszti el a labdát, majd szépen védekezik Siriscevicen, a támadást azonban nem tudja kosárral befejezni a ZTE, mert Kinter ellépi, a helyére Tóth áll. Időt kér a vendég csapat. Kámán ad brutális sapkát Siriscelicnek hárompontos-dobás közben.

4. perc: Williams dobja ki a labdát, támadhatnak a hazaiak. Vojvoda visszaáll a csapatba és Baki is játékra jelentkezik. LaGrange kosarával a vezet a hazai csapat: 21-19. Vojvodától kap szép labdát Wilson, és egyenlít: 21-21.

5. perc: LaGrange újabb kosarával: 23-21. Baki Gergő "visszatért", hárompontosával: 23-24. LaGrange extázisban játszik: 25-24.

6. perc: Williamsszel szemben Csorvási szabálytalan, az amerikai játékos büntetőket dobhat. Az első behullik. A második is jó: 25-26. Felváltva vezetnek a csapatok. LaGrange kap pihenőt, most Wittmann irányítja a hazaiakat. Siriscevic hármasa nem jó, sajnos Wilsoné sem. Baki szabálytalan Wittmannal, oldalról jöhet a Kecskemét. Wittmann kap szép zárást, majd Tóth szabálytalankodik, ismét oldalról jöhetnek a hazaiak. Orsulic adja el, támadhatnak a vendégek.

7. perc: Kámán jön be Tóth helyére, ismét Wilson a center. Megvan Dénes 4. hibája is, helyére Siriscevic áll vissza. Vojvoda szép kosara után: 25-28. Siriscevic adja el a labdát, Baki szerez szép kosarat: 25-30. Időt kérnek a hazaiak. LaGrange visszatér a hazaiakhoz. Vojvoda szerez labdát Wittmanntól.

8. perc: Most Vojvoda irányít, Williams pihen. Wilsonnak nem mennek a hárompontosok, újabb hibás kísérlet. Wittmann hármasa lejön, Siriscevic szabálytalanul zár a lepattanónál, a ZTE támadhat. Kámán is hibáz most távolról, Kinter újra pályán.

9. perc: Gáspár első hibája után oldalról jöhetnek a hazaiak. Vojvoda mellett Siriscevic nem tudja feltenni, míg a másik oldalon Gáspár hibáz ziccert, viszont marad a labda a vendégeknél. Vojvoda hármasa lejön, Gáspár szabálytalansága után újra jöhet a hazai csapat. Williams újra a pályán. Megvan az 5 csapat-fault, Siriscevic dobhat, mindkét büntető benn van: 27-30. Most Kinter büntetőzhet, mert Csorvási szabálytalankodik vele. Egyiket bedobja az egerszegi magas ember: 27-31.

10. perc: Siriscevic triplája lejön, de visszaszerzik a lepattanót a hazaiak. Kinter üt oda Csorvásinak, utóbbi dobhat. Egyik sem jó, marad a 27-31. Kámán hárompontosa nem jó. LaGrange labdáját Csorvási teszi vissza a gyűrűbe. Vége az első félidőnek: 29-31-es vendég előny.

Az első félidő tapasztalatai azt mutatják, hogy inkább a hazaiakat zavarta meg jobban centerük elvesztése, a ZTE-nél Wilson, Tóth és Kinter jól helyettesíti  a sérült Tóth Ádámot. Egyelősre kevés a kosár, ez elsősorban a jó védekezést mutatja, bár az is igaz, hogy a távoli dobások pontosságával akadnak problémák mindkét oldalon. A 2 negyedben volt egy szakasza a mérkőzésnek, amikor egyedül LaGrange tartotta mérkőzésben a Kecskemétet, de túl tudtak lendülni a holtponton, és fej fej melletti küzdelem folyik. Ha a ZTE tartani tudja ezt a formáját védekezésben és ehhez egy kicsit feljavul a távoli dobások tekintetében, akkor megnyerheti ezt az igen fontos mérkőzést.

Pillanatokon belül kezdődik a második félidő.

3. negyed:

1. perc: A vendégek kezdik a 3. negyedet. Vojvoda hárompontosa lejön, támadhat a Kecskemét. Csorvásival szemben védekezik jól Tóth, majd Orsulic gyönyörű passza után Csorvási egyenlít: 31-31. Wilson ad el labdát, támadhat a Kecskemét.

2. perc: Wittmann hármasa lejön, újra a vendégeké a kezdeményezése lehetősége. Kámán triplája rövid, LaGrange-é a lepattanó. Csorvásival szemben szabálytalankodik Wilson, előbbi dobhat. Egyik jó: 32-31.

3. perc: Tóth szabálytalan zárása után a hazaiak támadhatnak. Siriscevic dob pontot a dudaszó pillanatában: 34-31.

4. perc: Wilson dobása nem jó, Tóthé a lepattanó, vele szemben Cseh szabálytalan. Kettőt dobhat az aegerszegi játékos. Egyik jó: 34-32. Wittmann próbál betörni a frissen beállt Kinter mellett, a vége szerelés, de a labda marad a hazaiaknál. Wittmann hármasa nem jó. Kámán eladja a labdát. Orsulic dobja át a gyűrűt, majd Vojvoda hármasa marad ki, a lepattanó Wilsoné, vele szemben Cseh szabálytalan. Wilson dobhat büntetőket. Egyenlő: 34-34.

5. perc: Csorvásit sapkázza Kinter, majd Dénes hármasa hosszú. Williamsszel szemben LaGrange szabálytalan. Neki az 1. hibája. Williams büntetői jók: 34-36. LaGrange veri Kintert egy az egyben. Kosár + 1 dobás. Ez is jó: 37-36.

6. perc: Williams tempóhármas: 37-39. Nagyon jól játszik az amerikai játékos. Baki áll be Kinter helyett. Ismét Wilson a center. Csorvási egyenlít: 39-39. Williamsszel szemben Cseh megszerzi 4. hibáját. Oldalról jöhet a ZTE.

7. perc: Most Williams dob nagyon rosszul, újra a hazaiaknál a labda. Wittmann a dudaszó pillanatában dobja el, nem jó, de a lepattanót megszerzi LaGrange. Kámán szerez labdát, ismét támadhat a ZTE. 

8. perc: Williams szép leosztása után Wilson a pontszerző: 39-41. Csorvásival szemben Wilson szabálytalan, előbbi dobhat. Wilson 3. hibája. Csorvási egyenlít: 41-41. Kámán nagyon rövid dobása után támadhatnak a hazaiak.

9. perc: Cseh távolija nem jó.  Williams gyönyörűen tör be: 41-43. Vezet a ZTE. Wittmann dobását Csorvási segíti vissza a gyűrűbe: 43-43. Tóth dobhat büntetőket, miután Cseh szabálytalan volt vele. Utóbbi kipontozódott. Tóth mindkét büntetőt kihagyja.

10. perc: Siriscevic hárompontosa, a dobással egy időben a palánk alatt is fault, Csorvási büntetőivel: 48-43. Wilson dob kosarat. 48-45. Wittmann ütközik Wilsonnal, előbbinek felszakadt a szemöldöke, levezetik a pályáról. A helyére beálló Dénes dob büntetőt. Az egyiket bedobja: 49-45. Kámánt szereli Orsulic. Vége a negyednek 4 pontos hazai előnynél.

4. negyed:

1. perc: A hazaiak támadnak, Gáspár és Kinter a pályán. Wilson elalszik, Orsulic szerez labdát, visszaszerezte saját lepattanóját. Siriscevic elcsúszik, a ZTE támadhat. Williams hárompontosa nem jó.

2. perc: A ZTE jó védekezésének köszönhetően lejár a Kecskemét támadóideje. Gáspárral szemben LaGrange szabálytalan. Információink szerint két öltéssel kellett Wittmann szemöldökét összevarrni. Vissza fog térni a pályára. Kinter dob kosarat: 49-47. Siriscevic duplájával. 51-47.

3. perc: Williams adja el a labdát, Baki szabálytalan. Oldalról jöhetnek a hazaiak. Wittmann visszatért, de egyelőre még nem játszik. Csorvási remek formában, kosarával: 53-47. Wilson gyors válasza: 53-49. Kinter szerez labdát Csorvásitól.

4. perc: Williams betörése nem jó. LaGrange kezében a labda. Dénes hármasa nem jó, de lepattanó a hazaiaké. Siriscevic dob könnyű kosarat: 55-49. A vendégek időt kérnek. Wittmann újra  a pályán.

5. perc: Kinter ejti ki a kezéből Williams passzát. Csorvásit szereli a nála közel 30 centivel alacsonyabb Williams. A ZTE támadhat. Szabó taglózza le Willamset, az amerikai irányító dobhat büntetőket. Az egyik jó. 55-50. Nagy hajrára van kilátás.

7. perc: Wittmann hármasa nem jó, Orsulicé a lepattnó és bedobja: 57-50. Gáspár veszíti el a labdát, majd szerzi vissza. Dénes kipontozódik. A hazai közönség felállva űzi-hajtja kedvenceit. Vojvoda a legjobbkor dob triplát: 57-53. Most jól védekezett a ZTE, de Kámán kezéről hagyja el a játékteret a labda. Hazai időkérés. óriási küzdelem várható a hátralévő három percben. Wittmann dob kiszorított helyzetből - pontatlanul.

8. perc: Vojvoda elhamarkodottan eldobja a triplát. Völgyi Péter időt fog kérni, már most jelezte. Kámán szerez labdát, majd Vojvoda kosarat. 57-55. Időkérés. Akármi lehet a vége ennek a mérkőzésnek... Orsulic szerez nagyon fontos kosarat: 59-55.

9. perc: Vojvoda bár bedobja a hárompontost, de előtte kilépett, így érvénytelen a kosár. Ez meccset eldöntő hiba lehet... LaGrange szerez hihetetlen kosarat. 61-55. Vendég időkérés. Williams gyors kosara után: 61-57. Gáspár 3. hibája után oldalról jöhet a hazai csapat.

10. perc: Wittmann megnyerte a mérkőzést, hárompontost dob: 64-57. 58 mp van vissza, ezt már nem lehet lefordítani. Időkérés. LeGrange hibája Wilsonnal szemben, oldalról jöhet a ZTE. Vojvoda elcsúszik, elveszíti a labdát. Elment a mérkőzés. Fél perc a hátralévő idő. Siriscevic dobhat büntetőket. Mindkettő benn van: 66-57. Újabb gyors Williams-kosár: 66-59. Wittmannak Vojvoda üt oda. Előbbi egy büntetőt bedob: 67-59. Gáspár hármasa lejön. Wittmann újabb hármasa: 70-59. Ez a vége.

 
Meccs-összefoglaló itt!

OLDALTÖRÉS: A mérkőzés előzményei

 

 

 

Az már korábban eldőlt, hogy Tóth Ádám nem lép a pályára, hiszen el sem utazott sérülése miatt Kecskemétre. Azzal viszont majdhogynem a csarnokban szembesültünk, hogy a hazaiak centere, Bencze Zoltán sem tudja vállalni a játékot, hiszen az utolsó edzésen egy játékostársa a szemébe nyúlt, így mindkét csapat foghíjasan áll ki a mai mérkőzésre.

Külön érdekesség lesz a két edző összecsapása, hiszen pár évvel ezelőtt az Ivkovics-Völgyi páros még együtt dolgozott a pécsiek sikeréért. A mai mérkőzésen a hazai csapat egy kicsit esélyesebb, ám nem szabad lebcsülniük a bajnokot, hiszen akkor könnyen úgy járhatnak, mint pár héttel ezelőtt a Paks ellen, amikor hazai pályán szenvedték el első vereségüket.

10 perc múlva kezdődik a mérkőzés, Egerszegről nagyjából 80 ember kísérte el csapatát nem kis távolságra. Le a kalappal előttük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!