Kosárlabda

2010.10.21. 15:44

A ZTE vezetése hallgat, de a csapat szerencsére szórja a pontokat

A Zalakerámia ZTE KK férfi kosarasai szerdán este magabiztos játékkal 113-75-re legyőzték a Salgótarjánt. A zalaiak a meccsen szinte akkor dobtak kosarat, amikor akartak.

Bóbics László

A magyar férfi kosárlabda mezőnye is egyre jobban kettészakad, lassan kezd hasonlítani a honi női mezőnyhöz. Azzal a különbséggel, hogy a férfiaknál még több, legalább 7-8 jó csapat van. A hölgyeknél meg 3-4. A Tarján előtt a Debrecen és a Szeged is könnyû játékszere volt a Zetének.

A találkozó után a hazaiak mestere, Völgyi Péter halkan meg is jegyezte, egy jó hét közi edzőmeccset játszottak. Sportszerûen azért gyorsan hozzátette, biztos, hogy ennél többet tud a Tarján, csak sok problémával küzdöttek a napokban.


Ezt hangoztatta, Szájer József, a vendégek trénere is. Ennek ellenére elgondolkodtató, hogy helyes irányba halad- e a magyar féfi kosárlabda. Azon lehet vitatkozni, hogy a tehetséges fiatalok helyett miért a légiósok játszanak, de a klubok többsége mégis a külföldiek mellett dönt. Ez azt is sugallja, hogy a képzésen is javítani kellene, mert ha hasonló két játékos tudása, akkor biztos, hogy nem a menedzserekkel egyezkednének a vezetők, hanem gondolkodás nélkül a saját nevelésû gyerekekhez nyúlnának. Ennek megítélése a szakma dolga, de az biztos, hogy az elmúlt hetek gyengécske mecscsei a bajnoknak sem tesznek jót, hacsak azt a célt nem szolgálja, hogy nem kell előkészületi meccseket játszani, néhány bajnoki is alkalmas a taktikai elemek gyakorlására. A közönségnek viszont nem tetszik, ez látható volt a szerdai foghíjas – jóindulattal fél házas – lelátón is.

A ZTE KK bajnokcsapatára szombaton újabb találkozó vár. Ezúttal Pécsre utaznak a kék-fehérek. Völgyi Péter, aki dolgozott a baranyai klubnál, optimista.
– Igaz, hogy hullámzó a teljesítménye a pécsieknek, de azért jó lesz figyelni, mert a Paks legyőzése azt sejteti, képesek kiemelkedő teljesítményre is szombati vendéglátóink.

A zetések közül néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak. A szerdai találkozó után a remek teljesítményt nyújtott Tóth Ádám ugyan sántikált, de remélhetőleg a hét végi találkozóra rendbe jön a sérülése, pályára léphet majd, és folytatná a csapat a menetelést.  

A ZTE KK anyagi gondjai egyre szélesebb körben szolgáltatnak beszédtémát a szurkolóknak. Megkérdeztük dr. Kelemen Pétert, a klub elnökét, aki csütörtökön jelezte: a klubvezetés többsége úgy határozott, hogy sajtóközleményüknél többet nem kívánnak mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!