Kosárlabda

2010.09.17. 21:31

Győzelem és Wilson-parádé a második napon

Szép nap volt a mai az egerszegi kosárlabda szerelmeseinek, hiszen előbb a főszponzor Zalakerámia Zrt.-vel kötött új szerződés adhatott okot az örömre, majd később a csapat bajnokai vehették át a Pro Urbe-díjat. Ráadásképp este a Zalakerámia ZTE KK parádés harmadik negyedet futva simán nyert a Paks ellen.

Urbanics Pál

A mérkőzés előtt a Solnok és a Körmend játszott egymással látványos és izgalmas meccset, amelyet a végén jobban koncentráló Tisza-parti csapat nyert meg éles küzdelemben. Azt a kilátogató szurkolók is láthatták, mindkét csapattal számolni kell majd a bajnokságban, hiszen a Szolnok köztudottan jó csapatot hozott össze, míg a Körmend a volt egerszegi Rashad Bell vezérletével bárkire veszélyes ellenfél lehet. Utóbbi játékos tudása nem sokat kopott az elmúlt években, látványos megoldásai most is sokszor tapsra késztették az egerszegi szurkolókat... 

Ezután következett a nap "főmeccse", hiszen a bajnoki címvédő Zalakerámia ZTE KK fogadta a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű SE-t.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 70-59 (21-15, 17-22, 23-4, 9-18)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1000 néző.

Zalakerámia ZTE KK: Williams (11), Gáspár (6), Kámán (7), Wilson (21/9), Tóth Á. (7). Csere: Vojvoda (3/3), Tóth G. (6/3), Kinter (4), Vertetics (5/3), Baki (-)

Paksi Atomerőmű: Mészáros (2), Winters (12/3), Körtélyesi (2), Tóth P. (7/3), Sales (20/3). Csere: Kovács Á. (3), Morgen (5/3),  Pavlík (4/3), Horti (4)

Az Ian Johnson nélkül felálló paksiak a mérkőzés elején nem találták a ZTE letámadásának ellenszerét és a hazaiak gyorsan nyolcpontos előnyt harcoltak ki. A Paks nem adta fel és elsősorban Sales pontjainak köszönhetően tartotta a lépést a bajnokkal, így félidőre egál-körüli ereddmény alakult ki.

A második félidő elején robbantott a Zete, és parádés harmadik negyedet (23-4!) produkálva ellépett ellenfelétől. A ZTE-ben elsősorban Kyle Wilson volt elemében, aki közelről és távolról is igen pontosan célzott, mellette pedig a védekezésből is aktívan kivette részét.

A mérkőzés zárónegyedében már mindkét mester pihentette húzóembereit, a Paks ezt jobban "viselte", hiszen tudott kicsit kozmetikázni az eredményen. Szombaton a Baschet Mures lesz a Zalakerámia ZTE KK következő ellenfele...

További információk, videó később!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!