Kosárlabda

2010.06.07. 15:30

Egy szép nap - avagy újra utcán kosarazott a város

Szombaton ismét bebizonyosodott, hogy a kosárlabda óriási népszerűségnek örvend a megyeszékhelyen, hiszen az egerszegi streetballon sokan űzték és sokan nézték a játékot. A jó időn felül annak is örülhettek a résztvevők, hogy találkozhattak vagy akár játszhattak is városunk bajnokcsapatának jelenlévő tagjaival.

Urbanics Pál

A hét első fele sajnos az esőről szólt, azonban az égiek kegyesek voltak a fesztiválra készülőkkel, hiszen nagyon jó idő köszöntött Zalaegerszegre szombaton reggel. Mondhatjuk azt is, hogy igazi streetball-"nap" volt... Mint később a rendezőktől megtudtuk, a rossz idő visszatartott az előregisztrációtól pár jelentkezőt, valószínűleg ezért volt az, hogy a fesztivál napján is sorozatosan érkeztek a jelentkezések. Ez okozott némi zavart a kezdetekben, de a szervezők úrrá tudtak lenni a problémákon, és azt lehet mondani, hogy igazán jó kis program kerekedett ki délutánra.

 

 

Apropó szervezők. Érdemes tudni, hogy ez egy abszolút "civil" kezdeményezés volt, semmi köze a "háromcsíkos" rendezvényhez. Jóna István, Dallos Ádám, Vágvölgyi Viktória, Kámán Tamás és Karvalits Levente volt az a lelkes Team, akik meglátták azt, hogy a magyar kosárlabda egyik fellegvárában Zalaegerszegen, kis túlzással "ezer éve" volt utcai kosárlabda, márpedig - mint az később kiderült - igenis lenne rá igény. A város a rendezvény mellé állt, a kosárlabda-hívek pedig új élményekkel gazdagodhattak. Közel ötven csapat részvételével igazán színvonalas kis esemény kerekedett ki. Mindenki megkapta a magának valót; az is aki csak szórakozni jött, illetve azok is, akik igazi "profiként", a győzelemre törtek. Egy ilyen csapat biztos volt a VIP kategóriában - ebben indult a Zalai Hírlap legénysége - azonban gárdánk kissé "túlpörgött" a szervezőkkel vívott mérkőzésen és Kámán Tamásék 21-14-re nyertek. Valljuk be könnyű meccs volt (nekik) és ha hozzátesszük, hogy a virtuóz Dallos Ádám pályára sem lépett, akkor elmondhatjuk: megérdemelt volt... Sebaj: ígérjük, jövőre visszavágunk!

A későbbiekben ZH-team "megszorongatta" a ZTE KK csapatát is, akiknél Gáspár Dávid, Simon László, Baki Gergely és Kámán Tamás próbálta felvenni a szerkesztőink által diktált gyilkos tempót. Csapatunk 3-2-re is vezetett az elképesztően izgalmas meccsen, ám a bajnokok "szerencsével" nyertek. Majdnem megvolt a 4. vereség idén fiúk!

Nyilatkozatok a rendezvény után:

Baki Gergely, a Zalakerámia ZTE KK játékosa: - Ezek nagyon jó, közvetlen hangulatú bulik és nagyon hiányzott már, hiszen hosszú évek óta nem volt ilyen. Köszönet érte a rendezvény megálmodóinak és megszervezőinek! Igyekeztünk mi, a ZTE KK játékosai is segíteni, hiszen pályabíróként jelen voltunk. Biztosra veszem, ha nem lett volna ennyire rossz idő a napokban, még többen ellátogattak volna ide. Reménykedem benne, hogy ez egy sorozat első lépése volt és jövőre találkozunk ugyanitt. Magamról még annyit: aláírtam a ZTE KK nekem kínált szerződését, így további két évig Egerszegen kosarazok.

Kámán Tamás, a bajnok ZTE KK kapitánya és a rendezvény egyik főszervezője elmondta, összességében elégedett a fesztivállal: - Kellemesen elfáradtam! Az időjárás kegyes volt velünk és tényleg sok érdeklődő eljött. Már vannak visszajelzések, hogy tetszett a fesztivál a résztvevő csapatoknak is. Az elején, a sok új regisztráció miatt volt egy kis kapkodás, de aztán minden ment a maga útján. Hosszú távra tervezünk, remélem csakúgy mint csapatom, ez a rendezvény is sikeres lesz a jövőben is. Jövőre már mi és a résztvevő csapatok is rutinosabbak leszünk. Hogy velem mi újság? Maradok Egerszegen, élő szerződésem van és egyébként sincs semmi okom a távozásra. Tekintettel arra, hogy a csapatnak milyen jól ment idén és arra, hogy lesz élet a profi kosárlabda után is, belevágtunk egy új vállalkozásba, éttermet nyitunk Zalaegerszegen. Június 8-án, kedden megnyitunk és terveim szerint a hely közel lesz a kosárlabdához, a későbbiekben pedig szeretnénk idehozni különböző rendezvényeket is. Remélem a klubbal együttműködve az étterem is legalább olyan sikeres lesz, mint a ZTE KK!

Dallos Ádám, aki tagja volt a főszervezőknek, a rendezvényt megálmodő "nagy ötösnek": - Jó kezdés volt, hála az égnek az időjárás is mellénk állt. Közel ötven csapat nevezett és remélem sikerül tradíciót teremteni, hogy jövőre is lehessen utcai kosárlabda Egerszegen. Amatőr kezdeményezésből indult a rendezvény és lett azzá, amit ma átélhettünk. Egy dologra mindenképp rámutatott: - van igény a megyeszékhelyen az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!