Kosárlabda

2010.06.25. 08:39

A Streetball-bajnokok megérdemelt vacsorája

Június ötödikén szombaton ismét bebizonyosodott Zalaegerszegről, hogy igazi kosárlabda-város, hiszen rengetegen vettek részt az I. Decathlon Utcai Kosárlabda Fesztiválon, ahol kicsik és nagyok együtt bizonyították: nemcsak nézni, űzni is érdemes ezt a sportot.

Urbanics Pál

Múlt héten Kámán Tamás új éttermében fogadták a győzteseket. Ott voltak a szervezők: Jóna István, Dallos Ádám, Vágvölgyi Viktória, Kámán Tamás és Karvalits Levente is, akik nagyon szívesen beszélgettek a vacsora mellett a győztesekkel, és együtt nézték a városi TV felvételeit a streetball-bajnokságról.

Egy biztos, jó kezdeményezés volt ez a tömegeket megmozgató torna, és abban minden jelenlévő egyetértett: nem csak a vacsora miatt volt érdemes elindulni a kosárlabda-fesztiválon, hanem amiatt is, hogy tényleg jól sikerült ez a június 5-i napsütéses rendezvény. Reméljük jövőre folytatódik és hagyománnyá válik a fesztivál! További érdekességek, képek itt.

Persze váltottunk néhány szót az újdonsült étterem-tulajdonossal Kámán Tamással a ZTE KK jövőjéről is:

- Nagyon nehéz évünk lesz, azok után, hogy szinte tökéletes szezont produkáltunk tavaly. Ezt megismételni még ugyanazzal a játékosállománnyal is lehetetlen lenne, hiszen úgy néz ki, hogy riválisaink nagyon sokat erősödnek. A mi alakulgató fiatal csapatunk előtt mindenképp nagy kihívás áll. Persze azért gondolkodnak vezetőink fiatal csapatban, mert ezzel hosszú távon szeretnének megvalósítani egy olyan jó szintet elérő Zetét, amely mindig a bajnokság felsőházában vitézkedik. - kezdte a szimpatikus sportoló.

- Nekem különösen furcsa érzés lesz, hiszen most már végképp én leszek a rangidős a csapatban, így Völgyi Peti meghosszabbított keze leszek a pályán. Összefogni fiatal csapatunkat nehéz feladat lesz, de állok elébe! Valószínűleg két légióssal megyünk neki a bajnokságnak, de hogy Hinnant vagy Wilson marad-e nem tudom. Információim szerint Wilsonnak a megtartására nagyobb esély mutatkozik, hiszen Louisnak nagyon komoly kérői vannak Európából. Mindenesetre ha két légióssal is állunk neki a bajnokságnak, akkor is nyitva hagyjuk a kaput, hiszen egy esetleges jobb szereplés esetén lehet még igazolni februárig. - mondta az egerszegi CsK.

A személyes jövőt firtató kérdésünkre "Kámi" magabiztosan válaszolt: - Az új szezonban sokkal többet kell majd segítenem az edzőknek, de úgy érzem megértem erre a feladatra. A fiataloknak hallgatniuk kell rám, ha nem, szankciók lesznek - tette hozzá nevetve az egerszegiek élő legendája.

- Másrészt valóban nagy kihívás lesz az étteremnek a vezetése is, ami úgy érzem egy hiányt hivatott pótolni, hiszen se a fociszurkolóknak, sem pedig a kosárbarátoknak nincs Egerszegen egy közös helye. Szeretném ezt a helyet múltidézőnek is felhasználni, hiszen akik még nem éltek, nem szurkoltak a régieknek azok itt megismerkedhetnek majd velük, terveink közt szerepelnek régi meccsvetítések, amelyekre meghívunk egy-egy akkori játékost, így a szurkolók az ő kommentárjaival kiegészítve idézhetik fel a dicső múltat. Persze lesznek kosárlabdán kívüli események is, hiszen tervezünk bor-, és pálinkakostolókat is.

A nyárnak elsősorban a pihenésről kell szólnia, ezúttal azonban a Zete kapitányának kevesebb ideje marad erre: - A nyaram elég sűrű lesz, a bajnoki címnek köszönhetően sok meghívásnak kell eleget tennem. Aztán itt van az étterem is, ennek a dolgaival is foglalkozni kell. Az idő miatt egyelőre a motoromra is ritkán tudtam ráülni - szóval vannak még feladataim erre a nyárra. - Bízom benne, hogy a szurkolók rátalálnak az étteremre, hiszen nekik készítettük. Belvárosban vagyunk, jó helyen, nyugalom veszi körül az embereket. Nagy kihívás, hogy a meccsekhez hasonlóan, innen is mindig elégedetten távozzanak a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!