Kosárlabda

2009.04.23. 08:20

Bravúr a fővárosban! Zala Volán-ZTE győzelem

Zalaegerszeg (ZH) - A női kosárlabda NB I A-csoportjában a Zala Volán-ZTE együttese szerda este a fővárosban, a BSE ellen, az 5. helyért zajló - és két győzelemig tartó - párharc első találkozóján lépett pályára.

Zalai Hírlap

BSE-Zala Volán 65-68(20-17, 15-17, 16-18, 14-16)Budapest 200 néző. Jv.: Hegedüs, Frányó.

BSE: Hardy (13/3), Szlimák (16/12), Zsovár (2), Makszimovics (5), Milkova (15). Csere: Koncz (-), Kocsis B. (-), Simon (-). Vezetőedző: Farkas Sándor.

Z. Volán: Szélesy (14/6), Rasheed (3/3), Varga Zs. (8), Takács (7), Horváth Zs. (14). Csere: Szalay (4), Ambrus (11/3), Pungor (7). Vezetőedző: Bencze Tamás.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, s 3-4 pontos vezetést szereztek. Ekkor magabiztosnak tűntek az egerszegiek, de a hazaik Szlimák remek megoldásaival és ponterősségével egyenlítettek, majd átvették a vezetést, amit meg is tartották az első tíz perc végéig. A szusszanásnyi szünet után is jó védekezéssel kezdett a zalai gárda és tartotta a lépést a vendéglátóval, sőt, a félidő végére 1 pontra csökkentették a hátrányukat a zalaiak. A Volán ebben az időszakban remekül védekezett, de a támadásokkal voltak gondjai: a befejezések nem voltak elég pontosak, ezért félidőben a BSE állt jobban.

Fordulás után egy kicsivel még összeszedettebben kosaraztak a volánosok, így aztán fej-fej melletti csatában rendkívül izgalmas volt a találkozó. A zalai gárda átvette a vezetést, a BSE viszont természetesen nem hagyta magát, s továbbra is gigászi csata folyt a pályán. Az utolsó 10 percben is remekeltek a kék-sárgák, s fegyelmezett produkciójuk meghozta a várva-várt sikert. Remekül védekeztek a vendégek és a döntő pillanatokban az ellenfél palánkja alatt is pontosak voltak. Erre szükség is volt, mert Milkováék nagy erőket mozgósítottak, ám ezúttal nem tudták akaratukat ráerőltetni a vendégekre. Így a Volán fontos győzelmet aratott a fővárosban.

Az 1-0-ás zalai előny után a második találkozóra szombaton 17 órakor kerül sor az egerszegi Városi Sportcsarnokban.

Tegnap Szeged nyerte meg az női kosárlabda-bajnokság három sikerig tartó döntőjének második mérkőzését a vendég Sopron ellen, ezzel egyenlített (1:1) a párharcban. Eredmény: Szeviép-Szeged-MKB-Euroleasing Sopron 66-63 (17-17, 11-14, 17-12, 21-20).Rendkívül fontos győzelem volt, de szombaton újabb nagy csata vár az egerszegi lányokraAhogy azt előre elmondta Bencze Tamás egerszegi vezetőedző, az első találkozó egy ilyen párharcban rendkívül fontos. A siker után most már a másik is, hiszen ha szombaton nyernek, a csapaté lesz az 5. hely. A szurkolók gyen mehetnek be a találkozóra, sőt, ezúttal a sörért sem kell fizetniük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!