Kosárlabda

2009.03.26. 03:29

Kiszenvedett győzelem (képgalériával)

Zalaegerszeg - Csak kétszeri hosszabbítás után tudta kicsikarni az előzőleg kötelezőnek hitt győzelmet a Zalakerámia-ZTE KK férf kosárlabdacsapata tegnap hazai pályán, a Kaposvár ellen.

Kerkai Attila

ZTE KK: Hinnant (22/3), Wilson (15/3), Kámán (25/6), Jones (17), Helbich (4). Csere: Trepák (17/6), Gáspár (3/3), Simon L. (3/3) Edző: Völgyi Péter.

Kaposvár: Kiss (5/3), Vojvoda (20/12), Hoffmann (6/3), Welton (25/6), Orosz (13). Csere: Dávid G. (-), Marciulionis (12), Juhos (7/3), Kovács (2). Edző: Dragoljub Krivacsevics.

Kipontozódott: Jones a 48., illetve Orosz a 38., Dávid a 41., Marciulionis a 49. percben

A múlt heti, Albacomp elleni találkozón kiállított Louis Hinnant megúszta pénzbüntetéssel, s a zalaiak számára az volt a legfontosabb, hogy nem tiltották el a játékmestert. A ZTE számára ismét égetően fontos volt a siker megszerzése, míg a vendég Kaposvár számára már elúszott a legjobb nyolc közé jutás lehetősége.

Ennek ellenére nem kezdett puhán a vendégcsapat, sőt, a 6. percben időt volt kénytelen kérni a hazai kispad, hiszen a Kaposvár vezetett (8-11). Később fordított a ZTE, de egyáltalán nem volt meggyőző a játéka, mintha a csapat túlságosan is könnyedén vette volna a találkozót. A somogyiak pedig éltek a lehetőséggel (15. p.: 22-30), zónájuk ellen nem volt orvossága az egerszegieknek, akiktől az ebben az időszakban 6 perc alatt dobott 4 pont igencsak szerény teljesítménynek nevezhető... A tűzzel játszott a ZTE, hisz egy hazai vereség a nyolc közé kerülés szempontjából már felérne az öngyilkossággal . A közönség eközben türelmesen várta fordulatra - amelyre csak a fordulás után kerülhetett sor, a Kaposvár ugyanis 44-33-ra vezetett a szünetben.

De a pihenő sem sokat használt a kék-fehéreknek, a Kaposvár biztosan vezetett. A zalaiak részéről leginkább az a fajta mentalitás volt nehezen érthető, amit mutattak a pályán, hiszen mintha tudat alatt elkönyvelték volna, hogy ez a mérkőzés - úgymond - az ölükbe hull. Egészen a 38. percig kellett várni arra, hogy némi reménysugár látszódjon (64-69), aztán hihetetlen véget ért a rendes játékidő. Nyolc tizedmásodperccel a vége előtt (76-76) Kámán az első büntetőjét bedobta, a másodikat direkt kihagyta, azonban Trepák lökött a palánk alatt és két büntetővel a Kaposvár következhetett. Hoffmann csak az egyiket értékesítette, így lett 77-77 a rendes játékidő vége, következett a hosszabbítás.

Az első ráadásban a megfogyatkozott Kaposvár ellen eldönthette volna a találkozót a ZTE, de Hinnant többször eladta a labdát, a Kaposvár pedig egyenlített (89-89). Újabb öt perc következett, amiben a zalaiak Kámán vezényletével már felülkerekedtek, ám ez az egyetlen pozitívum, a többi nehezen érthető...A tűzzel játszottak, s nem sok hiányzott, hogy megégjenek... 




Fotó: Pezzetta Umberto


További képekért klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!