Koncertajánló

2013.05.16. 14:55

Elfoglalja a hajót az Airbourne

Új albumának dalaival tér vissza Budapestre az AC/DC nyomdokain járó ausztrál Airbourne. A zenekar június 12-án lép fel az A38 állóhajón.

Gyuricza Ferenc

A fennállása tíz éves jubileumát ünneplő Airbourne zenekart nem véletlenül hasonlítják az AC/DC-hez, hiszen ugyanolyan energikus játékmód jellemzi őket, mint a világhírű elődöket. Ráadásul az Airbourne is azt a boogie alapú rock and roll-t műveli, mint a Young testvérek csapata. S ha mindez még nem lenne elég, az Airbourne is az ötödik kontinensről indulva hódította meg a világot. A délnyugat-ausztráliai Warrnambool-ból származó csapat a Judas Priest, a Thin Lizzy, az AC/DC és a Motörhead nyomdokain járva, 2003 óta gyűjti maga mellé a rajongókat világszerte. Ez alatt az idő alatt több video-játékhoz, filmhez és filmelőzeteshez használták a zenéjüket, valamint több díjat is begyűjtöttek, így 2008-ban a Metal Hammer Golden Gods kitüntetettjei lettek. Az Airbourne sikere nagyban köszönhető energikus fellépéseinek. 2011-ben a legnagyobb nyári fesztiválokon tűntek fel, játszottak a Wacken Open Air, a Rock Am Ring és a Download színpadán is.

Az idén fennállásának tizedik évét ünneplő zenekar mindvégig meg tudta őrizni gyökereit, ez adja saját koncertjeinek sajátos hangulatát is. Az énekes-szólógitáros John O’Keeffe, illetve testvére, a dobos Ryan O’Keeffe által alapított zenekar úgy járhatta körbe a világ stadionjait, fesztiváljait és klubjait, hogy az arcukról sosem tűnt el a mosoly. Az Airbourne sajátossága az önfeledt játékmód, a fogós és nyers dalok, de zenéjükből nem hiányzik a modernség sem.

Az együttes járt már Budapesten, akkor is óriási hangulatot volt képes a színpadra, no meg a nézőtérre varázsolni. Most új albummal térnek vissza, a Black Dog Barking című nagylemez két éven keresztül készült. A kiadvány május 21-én jelenik meg, így a zenekar a korábbi nagy slágerei, így többek között a No Way But The Hard Way, a Stand Up For Rock ’n’ Roll és a Runnin’ Wild mellett biztosan bemutat néhány szerzeményt az új albumról is. A koncert előzenekara, azaz magyar vendége a Wisdom lesz.

Ezek is érdekelhetik