Keszthely

2015.08.18. 16:25

Hetven verklis érkezik Keszthelyre

Keszthely - Egy dal Keszthelynek ezzel a mottóval rendezik meg szeptember 5-én és 6-án a városban a nemzetközi Verkli Fesztivált.

Keszey Ágnes

A verklifesztivál a Keszthelyen működő Surber Zeneautomata Múzeum tulajdonosa, Hansjörg Surber és családja ötlete volt három éve, és több civil szervezet összefogásával valósul meg. Több, mint hetven verklis jelezte érkezését hangzott el a rendezvényről szóló tegnapi sajtótájékoztatón, melyet a szervezők nevében Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke és Zámbóné Hajdu Andrea, a Tourinform iroda vezetője tartott.

Szeptember 5-én, szombaton a 10 órakor kezdődő megnyitó után a Fő téren, a Sétálutcán és a piacon szól a verkimuzsika. Délután öt órától térségbeli fellépők szórakoztatják a közönséget. Este táncra is lehet perdülni: a Váci Szimfonikus Zenekar operett-musical koncertjén. A közönség értkelheti a verklisek jelmezét, az eredményhirdetés vasárnap délután lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!