Keszthely

2016.11.21. 16:41

Együtt, nagy tervekkel

Keszthely - Egymás terveinek megismerése további ötleteket szülhet, s együttműködéssel nagyobb tervek is megvalósíthatóak – e szellemiségben találkoznak rendszeresen a Zalai Vidékfejlesztési Műhely tagjai.

Keszey Ágnes

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a megyei önkormányzat kezdeményezésére jött létre tavaly a műhely. Tagjai túlnyomórészt a helyi LEANDER-közösségek, valamint civil és szakmai szervezetek, önkormányzatok képviselői.

– A kulcsszó a szinergia, tehát olyan kapcsolódási pontok megtalálása, melyek nélkül pontszerű fejlesztések és pontszerű munka valósulna meg. Ha nem lennének közös találkozások, szakmai programok, egymás meglátogatása, tanulmányi utak, akkor nem tudnánk, hogy ki miben gondolkodik. Nem jönnének létre olyan együttműködések, mint például a hétfői találkozó elhatározása, hogy terjesszük el a megyében a keszthelyi nemesítésű burgonyafajtákat  -összegezte lapunknak Huszti Levente, az MNVH megyei területi felelőse. A műhelyfoglalkozás résztvevői ugyanis a Pannon Egyetem Georgikon Karral és kutatásaival is ismerkedtek.

Huszti Levente koordinálja a műhelymunkát Fotó: archív / Keszey Ágnes

–  A burgonyával, valamint méhészettel kapcsolatban konkrét ötletek is felmerültek, hogyan lehetne a megyében a vidékfejlesztő közösségekkel, szervezetekkel szorosabbá fűzni a lehetőségeket, akár közös pályázatok keretében -folytatta Huszti Levente.

A vidékfejlesztő szakemberek mindezeken túl pályázati lehetőségekről informálódhattak, megismerkedhettek a megyei foglalkoztatási paktumon belül hamarosan megalakuló helyi termék munkacsoportról és azzal a kezdeményezéssel, melynek célja, hogy a karácsonyi asztalokra minél több helyi termék kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!