Keszthely

2016.09.21. 09:27

Hajléktalanok takarították a lelátót

Keszthely- A Balaton-parti futballpálya lelátóját söpörték le és tisztították meg a szeméttől a Szent Erzsébet jótékonysági alapítvány ellátottjai.

Keszey Ágnes

Szépen nyírt zöld gyep a rendszeresen karbantartott pályán, ám a rozsdás kerítésen túl szemetes lelátó, több helyen hiányzó padokkal – ilyen látvány fogadta a Balaton-parti futballpályára érkezőket. 

–  A nyár végén lejöttem megnézni az FC Keszthely egyik mérkőzését, akkor láttam, hogy milyen állapotok vannak itt a lelátón. Az a cél, hogy kulturált körülmények között tudjuk nézni a mérkőzéseket. Ott, ahol nagy munka van, sok ember kell hozzá, nagyon szívesen elmegyünk segíteni – mondta el lapunknak Komoróczi Lajos,  a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány által fenntartott nappali melegedő és népkonyha vezetője.

A lelátóra lehullott faleveleket, száraz ágakat és a szurkolók által elszórt tökmagot takarította a hajléktalanok és rászoruló ellátottak tíz fős csoportja.

 

Jordán Aranka, az alapítvány munkatársa és két ellátott: Horváth Attila és Dobos Béla Artúr takarítás közben Fotó: Keszey Ágnes


A futballpályát és az öltözőket a Gazdasági Ellátó Szervezet gondozza. A helyszínen jelen volt a szervezet kommunikációs munkatársa, Sarkadi Szilvia, aki elmondta: a  létesítménynek egy gondnoka van, aki a város több füves sportpályáját is karbantartja, így egyedül nem mindig bírja a sok feladatot. Hozzátette: a város frekventált területeinek rendszeres karbantartása mellett  folyamatosan  nem jut ide több munkatárs, aki segíteni tudna az egész létesítmény takarításában. 

Az alapítvány ellátottjai nem először vettek részt ilyen önkéntes munkában. Nyáron a Csókakői patakot tisztították meg, s a jövőben is segítenek, ha a város egy-egy területét kell rendbe tenni. 

– Mi látjuk el azokat a hajléktalanokat a városban, akik időnként gondokat okoznak, hangoskodnak a Sétálóutcán. A sok fekete pont mellé szeretnénk egy kis piros pontot is szerezni. Sok adományt kapunk a várostól és városlakóktól:  egy-egy ilyen gesztussal is szeretnénk megköszönni, hogy  segítjük szebbé tenni azt a környezetet, ahol mindannyian élünk- tette hozzá Komoróczi Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!