Keszthely

2016.04.28. 14:47

Cumifát is avatnak a Születés hetén Keszthelyen

Keszthely – A Babaváró klub szoptatásról szóló előadása után Kanga traininggel, azaz babahordozós tornával vette kezdetét a Születés hete.

Keszey Ágnes

Babazsivaj töltötte be a Balaton Színház Simándy termét csütörtök reggel: itt  várták az anyákat a tornára, melyet a testre erősített hordozóban lévő kicsivel együtt végezhetnek. dr. Sorok Biri tréner elmondta: a Kanga training  Bécsből indult, s  világszerte elterjedt  szülés utáni regeneráló módszer.

- Vannak gyakorlatok, amelyek babával, vannak, melyek a babócák  nélkül történnek, ezért játszószőnyeg is van a teremben. Zenére mozgunk: megdolgozzuk és erősítjük  azokat az izmokat, melyek a terhesség és a szülés során meggyengültek:  a hasizmot,  a gátizmot, a mély hátizmot , a combot és a popsit - mutatta be a foglalkozást dr. Sorok Biri Kanga - tréner. A baba pedig  érzi az anya közelségét, a ringató mozgáshatással van az érzékszerveire, s fejleszti a a ritmus -és az egyensúlyérzéket A  Születés hetén  a Dévény-módszer gyógytornával is ismerkedhetnek az érdeklődők, s más programok is várják az érdeklődőket tíz napig.

-Szó lesz a családtámogatási ellátásokról, a CSOK-ról. Porcelánbaba kiállítás is nyitunk. A jövő hét   különlegessége a cumifa avatás. Dániából indult e szokás: a fára fel lehet akasztani a cumit: a gyerek és az anyuka közösen búcsúztatja el  s  talán gyorsabban leszokik a baba - mesélte Csengei Ágota, a Balaton színház igazgatója.  A programok célja, hogy  a szülésre, a születés szépségére, a családdá válásra felhívják a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!