Keszthely

2015.11.19. 19:02

Javaslat adóváltozásra

Keszthely – Ha emelkedne a multik építményadója, megszűnhetne a lakosság kommunális adója - mondta Herold János jobbikos önkormányzati képviselő.

Keszey Ágnes

A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: javaslatára kerül a képviselő-testület elé jövő héten a helyi adórendelet módosítása.

Keszthelyen a kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozásoknak 1700, a szolgáltatás nyújtóknak 1000 négyzetméter felett 1500 forint építményadót kell fizetni. Herold János javaslata, hogy a törvényben maximalizált 1852 forintra emeljék.

– A multik építményadójának növelése 15–20 millió forint pluszbevételt jelentene. Ez javaslatom szerint a lakók terheinek csökkentésére fordítható a kommunális adó megszüntetésével. Vagy létre lehet hozni egy alapot, amely a város frekventált épületeinek állagmegóvására fordítható – mondta a jobbikos képviselő, aki a vagyongazdálkodásról is szólt.

Javasolja, ha a város közvagyont értékesítene, nyilvánosan, a legszélesebb körben tegye, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevőnek. Célja az is, hogy tartozzanak forgalomképtelen körbe az önkormányzati tulajdonú termőföldek, s a helyiek szerezhessenek földhaszonbérleti jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!