Keszthely

2015.08.18. 12:10

Zene, tánc, pihenés - Szórakoztató programokra is várják a közönséget Keszthelyen

Keszthely - Augusztus 20. hagyományosan a nyár utolsó igazi hétvégéje: Keszthelyen színes programokat kínálnak.

Keszey Ágnes

Az ünnep és az előttünk álló hosszú hétvége alkalmából a Balaton-parton szórakoztató rendezvényekre várják a vendégeket.

- A programok összeállításánál arra figyeltünk, hogy a család minden tagja tudjon szórakozni és kikapcsolódni a 4 nap során. Kellemes estéket tudjanak eltölteni egy pohár bor és vacsora mellett, valamint a Keszthelyről elszármazott művészeknek is lehetőséget adjunk bemutatkozásra. A rendezvényhez kirakodóvásár is csatlakozik. A kisgyerekes családokra is gondoltunk a csütörtöktől vasárnapig minden nap kora este gyerekprogramokkal kezdünk a Zenepavilonnál. Augusztus 20-án, 17.00 órakor Rudi bohóc szórakoztatja a kisebbeket, majd 18.30-tól a jól ismert Rácz Gergő, az egyik tehetségkutató műsor döntőse lép fel. Őt követi 20.00 órától a világzenét játszó Kovács Nóri és a Motiva - sorolta az ünnepnap koncertjeit Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Kovács Nóri, a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett énekesnő, a Magyar Országimázs Dal énekese, a Transylvanian Music Awards folk nyertese. Profi zenészeket gyűjtött maga köré, hogy a magyar népi hagyományokon alapuló művészetet szélesebb rétegek számára is vonzóvá tegye. A műsor színfoltjait a vidám, lüktető ritmusú, a közönséget táncra perdítő dallamok, valamint az elgondolkodtató, ringató, lírai hangvételű népdalfeldolgozások váltakozása biztosítja.

A koncertet követi a 21.00 órakor kezdődő tűzijáték, majd utána a helyi Gábor and Gábor zenekar utcabálja várja a közönséget.

Pénteken 17.00 órakor a Zenepavilonnál a Szemfüles Egyesület játszóháza gondoskodik a kicsik szórakoztatásáról. 18.00 órától a Marcali Három Tenor lép fel, majd a Keszthelyen már jól ismert, népzenei alapokon nyugvó, világzenét játszó Preszy és a Parola koncert várja a közönséget: új hangszereléssel, új zenével, új tagokkal. A zenekar szándéka szerint ötvözi a tradicionális dallamokat napjaink népszerű hangzásával és hangszerelésével az énekesnő és a zenészek expresszív személyisége az első pillanatban a hallgató szívébe lopja magát. A nap ismét utcabállal zárul, a kedvelt Start zenekarral sorolta a főszervező.

A hét utolsó két napján is kínálnak programokat, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

- 18.00 órakor Tüsi bohóc érkezik, majd egy óra múlva a Keszthelyről származó, s a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszó Hertelendy Attila musical műsora szórakoztatja a közönséget. Őt követi 20.30-tól Szakonyi Milán koncertje, majd 21.00 órakor a Dance zenekar kíséri az utcabált. Augusztus 23-án is 18.00 órakor a Mini Wolf Zenekar gyermekkoncertje kezdődik. A hosszú hétvége programsorozata utcabállal zárul, melyet a Roulette zenekar jóvoltából 19.30-tól - mondta el Csengei Ágota.

Ezek is érdekelhetik